Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nederlanders grijpen naast podium Vikingarännet

Nederlanders grijpen naast podium Vikingarännet

geplaatst zondag 18 februari 2007 om 15:55:00 op Schaatspeloton.nl

Johan Håmås, de nu vijfvoudig winnaar van de Zweedse klassieker de Vikingarännet.

Johan Håmås, de nu vijfvoudig winnaar van de Zweedse klassieker de Vikingarännet. (bron: foto Nordicskatingcenter)

De Vikingarännet is vandaag opnieuw gewonnen door Johan Håmås. De Zweed klopte na 80 kilometer in Stockholm zijn landgenoten Johan Olsson en Peter Resar die op korte afstand twee en drie werden. De Nederlandse A- en B-rijders van Team Mijnten grepen in de Zweedse klassieker naast het podium en eindigde op ruim een minuut als vierde, vijfde en zesde.

De wedstrijd over 80 kilometer van Uppsala naar de Zweedse hoofdstad Stockholm is de grootste wedstrijd in het Zweedse land. Met Johan Håmås heeft deze wedstrijd een legende die de laatste vier edities op zijn naam heeft staan en in 1999 nipt geklopt werd door Martijn Kromkamp.
Ook dit jaar was het Håmås (Stockholms Speedskaters) die de Vikingarännet op zijn naam schreef. Hij was dit jaar aan het eind de sterkste van een driemans kopgroep die enkele Nederlandse A- en B-rijders op achterstand reed. Johan Olsson (Team Rollerblade Club) eindigde als tweede op elf seconden van de nu vijfvoudig winnaar. Peter Resar (Siljan Skridskoklubb) werd derde.
Een minuut en negentien seconden na de Zweedse winnaar kwam Gerrit de Zwaan (Mijnten-Bont) op de vierde plaats als beste Nederlander over de streep. De B-rijder klopte zijn ploeggenoot uit de A Divisie Roel Hessing (Wessels-BMC-Mijnten), iets daarachter werd Robert Gaasenbeek (Wessels-BMC-Mijnten) zesde. De regionale Nederlandse rijders van team VPS eindigde op ruim elf minuten als negende, tiende en elfde.