Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan Aalbers winnaar in Orsa, Kenianen rijden uit

Jan Aalbers winnaar in Orsa, Kenianen rijden uit

geplaatst zondag 18 februari 2007 om 23:38:00 op Schaatspeloton.nl

De Orsa200k in het Zweedse Orsa is ook dit jaar weer gewonnen door Jan Aalbers. De Nederlander was ook vorig jaar het snelste op het natuurijs van het Siljanmeer. Anders Burman eindigde als tweede, Ad de Kort werd derde. De 100 kilometerwedstrijd van de SiljanSkrinnet werd gewonnen door Jorma Ryynänen. Slechte weersomstandigheden zorgde voor niet al te snelle tijden.

Winnaar Jan Aalbers legde de 200 kilometer op het Siljanmeer in 8 uur 39 minuten en 2 seconden af. De Zweed Anders Burman eindigde op 14 minuten afstand als tweede, de Nederlander Ad de Kort eindigde als derde. Deelnemers aan de 200 kilometer waren in Orsa vooral Nederlanders, de Zweden kozen meestal voor de kortere afstanden die op dezelfde dag verreden onder de naam SiljanSkrinnet.
De deelnemers aan het Tien-programma ‘Klûners uit Kenia' reden, door het uitvallen van de wedstrijden op de Weissensee, hun 200 kilometer op het Zweedse natuurijs. Alle vier reden de wedstrijden uit, en werden in de uitslag zelfs als 8e, 9e, 10e en 11e plaats geklasseerd op exact één uur achter de winnaar Jan Aalbers.

Zoals gezegd kozen de Zweden meestal voor het rijden voor de wat kortere afstanden gebundeld in de SiljanSkrinnet. De langste hiervan over 100 kilometer werd gewonnen door de Zweed Jorma Ryynänen. In net meer dan vier uur versloeg hij met een voorsprong veertien minuten Håkan Eriksson, Jürgen Fuchs eindigde op de derde plek.