Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cor van Blaaderen wint Zilveren Schaats

Cor van Blaaderen wint Zilveren Schaats

geplaatst woensdag 21 februari 2007 om 10:46:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend heeft de Nederlandse B-rijder Cor van Blaaderen (Stoeterij Veenoord) de Silver Skate Marathons in Edmonton, Alberta over 25 en 50 kilometer gewonnen. De twee wedstrijden, die meetellen voor de Noord Amerikaanse competitie de MSI Series, werden verreden op een natuurijscircuit van een kilometer in het Hawrelak Park. Bij de Dames werden beide wedstrijden gewonnen door de Kazakse Natalya Rybakova.

Zaterdag – 25 kilometer
Op de zaterdag stond de Silver Skate Marathon over 25 kilometer op het programma. De, tegenwoordig in Calgary studerende, B-rijder Cor van Blaaderen (Stoeterij Veenoord) was aanwezig en bevond zich in de kopgroep die in de finale mocht gaan strijden om de dagzege. In de eindsprint klopte Cor van Blaaderen beide Canadezen Jackson Hill en Blaine Hill die als twee en drie eindigde. Op korte afstand finishte MSI Series-klassementleider Jim Cornell op de vierde en Rolf van Benthem op de vijfde plaats.
Bij de Dames was er een rijdster het sterkst en kon het langst met de mannen meerijden. Dit was de Kazakse Natalya Rybakova die aan de meet een voorsprong had van 14 seconden op Sarah Gregg. Emily Hill eindigde op meer dan een minuut als derde.

Zondag – 50 kilometer
De winnaars van zaterdag bewezen op de 50 kilometer van zondag hun sterkte. Bij de Heren was het Cor van Blaaderen die de rest van het peloton op duidelijke afstand reed en de wedstrijd won. Op 24 seconden won Blaine Hill de sprint om de tweede plaats voor Jim Cornell. De nummer vier Rick Dijkstra eindigde al op 10 minuten van de Nederlandse winnaar.
Bij de Dames reed Natalya Rybakova lang mee met de heren en eindigde in de gezamenlijke strijd zelfs op de vierde plaats op 28 seconden van Cor van Blaaderen. Op bijna een kwartier afstand van de Kazakse winnares eindigde Susan Cameron op de tweede plaats, Dominque Lalonde werd derde.