Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lissenberg en Bekkering winnen in Geleen

Lissenberg en Bekkering winnen in Geleen

geplaatst zondag 25 februari 2007 om 17:07:00 op Schaatspeloton.nl

Yoeri Lissenberg (InterCarParts.nl) wint de Nationale Wedstrijd in Geleen.

Yoeri Lissenberg (InterCarParts.nl) wint de Nationale Wedstrijd in Geleen. (bron: foto Harm de Boer)

De Nationale Wedstrijd in Geleen is gewonnen door Yoeri Lissenberg (InterCarParts.nl) en Daniëlle Bekkering (DSB). De Almeerder Lissenberg was op het Limburgse ijs het snelst van een 15-manskopgroep met een ronde voorsprong op het peloton. Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) eindigde op de tweede plek, Roy Boeve (De Hypotheker) werd derde. Jochem Uithoven (Sport2000 Stehmann) won in de B Divisie.

A Divisie
Een groter peloton stond in Geleen aan de start dan we de laatste weken op het allerhoogste niveau gewend zijn. In de kopgroep van 15 man die uiteindelijk er in slaagde een ronde voorsprong op het peloton te nemen waren vijf rijders aanwezig die we de laatste wedstrijden niet in de Topcompetitie zagen. Jochem Janssen (Bouw Consulting Twente) kon als Limburger in de enige Limburgse marathon van dit seizoen natuurlijk niet ontbreken in de kopgroep en de gedegradeerde ploegen De Haan Westerhoff/VrieService (Douwe Bierma en Jan de Jager) en De Hypotheker (Rob Hadders en Roy Boeve) waren mee in de aanval.
In de finale probeerden Henk Angenent (TNT Express) en Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) de kopgroep te verschalken maar slaagde daar in niet in. Op de laatste rond werd Landman als laatste nog bijgehaald door Yoeri Lissenberg (InterCarParts.nl) die de dagzege behaalde. Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) werd tweede, Roy Boeve eindigde op de derde plaats.

Dames
Ook bij de Dames ging een groep van, in dit geval, 14 rond met daarin aanwezig zo'n beetje alle aanwezige toppers. Daniëlle Bekkering (DSB) won de strijd in de finale en verwees Helen van Gozen (Asics/Right to Play) naar de tweede plaats. De pechvogel van gister in Eindhoven, Marjon Spijkerman (Casa Ficci) eindigde nu knap als derde op het podium.

B Divisie
In de B Divisie mocht uiteindelijk door vijf rijders gestreden gaan worden om de dagzege in Geleen. Jochem Uithoven (Sport2000 Stehmann) was hiervan de sterkste in de eindsprint, Jouke Hoogeveen (degrimsport.nl) eindigde op de tweede plaats, Engbert de Vegt (Bional/Haak/Jovetra/Haijma) werd derde. Johan Elstgeest (Groenehartsport.nl) en Joost de Ouden (Mijnten-Bont) waren de aanvallers die naast het podium vielen.