Schaatspeloton.nl - Nieuws - Posthumus, Verschoor en Hellinga winnen Noord-Oost Competitie

Posthumus, Verschoor en Hellinga winnen Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 26 februari 2007 om 13:38:00 op Schaatspeloton.nl

Frank Posthumus (C1 Divisie), Marloes Verschoor (Dames) en Sjouke Hellinga (Veteranen) hebben in de Finalewedstrijd van de Noord-Oost Competitie hun eindzege veiliggesteld. Het drietal begon al als leiders aan de slotdag in Groningen. Piet Hijlkema en Albert Slomp wonnen de laatste wedstrijd bij de C1 en Veteranen. Marloes Verschoor pakte door haar dagzege in de finale bij de Dames de eindzege.

C1 Divisie
Frank Posthumus begon de finale in Groningen met een voorsprong van acht punten op zijn enige overgebleven concurrent, Erik Groenendal. Doordat in de Noord-Oost Competitie de slechtste resultaten worden weggestreept moest Posthumus in de finale voor Groenendal eindigen. Ook waren in de finale nog punten te verdienen voor het klassement in tussensprints, hier pakte de leider al de meeste punten en ook aan de meet was de rijder uit Zuidhorn sneller dan zijn concurrent. Frank Posthumus wint de Noord-Oost Competitie met uiteindelijk een voorsprong van drie punten op Erik Groenendal. Sander de Graaff eindigt op de derde plaats in de eindrangschikking.
De dagzege ging in Kardinge naar Piet Hijlkema, die met een voorsprong van twee ronde op het peloton solo de laatste ronden mocht afleggen. Wessel van Loon eindigde op de tweede plek en de kersverse Nederlands Kampioen bij de Junioren A, Teake-Pyt van der Werf, werd derde.

Dames
In het Damespeloton kwam Marloes Verschoor met een voorsprong van exact één punt op Angela Hemeltjen naar Groningen toe. Ook Baukje Bonnema kwam nog in aanmerking van de eindzege met een achterstand van zeven punten. Marloes Verschoor liet er geen twijfel over bestaan en won de finale en daarmee de Noord-Oost Competitie bij de Dames. Angela Hemeltjen eindigde als derde en legde beslag op de tweede plek in het eindklassement, Baukje Bonnema werd in Groningen derde en mocht zo als derde het eindpodium beklimmen.

Veteranen 1
Bij de Veteranen was het Sjouke Hellinga die de eindzege veiligstelde. De Veteraan uit Broeksterwoude eindigde in Groningen als tweede achter Albert Slomp die de strijd van een viermanskopgroep won. Albert Bakker eindigde op de derde plek en neemt in de eindrangschikking de tweede plaats voor zijn rekening. Harm Speelman stelde met de vierde plek de overgebleven podiumplek veilig.

Overige Categorieën
De eindzege in de Noord-Oost Competitie ging in de C2 Divisie naar Harry Kamstra uit Uitwellingerga. In de C3 Divisie was de eindzege voor Jaap Ketelaar uit Aduard. Folkert Hobma is de eindwinnaar op het tweede Veteranenniveau.