Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cor van Blaaderen wint Sylvan Lake Ice Marathon

Cor van Blaaderen wint Sylvan Lake Ice Marathon

geplaatst zondag 4 maart 2007 om 23:25:00 op Schaatspeloton.nl

Susan Cameron en Cor van Blaaderen worden op het Sylvan Lake gehuldigd als winnaars van de Sylvan Lake Ice Marathon.

Susan Cameron en Cor van Blaaderen worden op het Sylvan Lake gehuldigd als winnaars van de Sylvan Lake Ice Marathon. (bron: Foto Egbert van Blaaderen)

Na de Silver Skate Marathons in Edmonton heeft Cor van Blaaderen (Stoeterij Veenoord) ook de Sylvan Lake Ice Marathon over 100 kilometer op het gelijknamige Canadese meer gewonnen. De Nederlandse B-rijder verwees Merein van Benthem naar de tweede en Trevor Nelson naar de derde plaats. Bij de Dames ging de zege op de 100 kilometer naar de lokale Susan Cameron.

Van een grote groep van meer dan zestig gestarte rijders bleven er uiteindelijk drie over die in de finale konden strijden om de zege. Van deze groep was Cor van Blaaderen na 100 kilometer de sterkste en pakte, na eerder in Canada al de Silver Skate Marathons te hebben gewonnen, nu ook de zege in de Sylvan Lake Ice Marathon. Op tien seconden kwam, de tegenwoordig in Nederland in de Noord-Oost Competitie uitkomende, Merein van Benthem als tweede over de eindstreep. Na iets meer dan een minuut kwam de Canadees Trevor Nelson als derde binnen. Egbert van Blaaderen kwam ruim acht minuten na zijn broer als vierde aan.

Bij de Dames ging de zege naar Susan Cameron. De Canadese uit Edmonton was in haar woonplaats al tweede en vijfde tijdens de Silver Skate Marathons en mocht nu de dagzege opeisen. Met een voorsprong van veertig seconden kwam Cameron solo aan de meet. Annie Muilwijk won de sprint om de tweede plek voor Hillie Van't Klooster-Schurer die derde werd.