Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maerten, Bax en Arjan Bakker winnen 6-Banentoernooi

Maerten, Bax en Arjan Bakker winnen 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 5 maart 2007 om 13:10:00 op Schaatspeloton.nl

Michiel Maerten (C Divisie), Sanne Bax (Dames) en Arjan Bakker (Veteranen) hebben zondag in Utrecht de eindzege in het regionale 6-Banentoernooi veilig gesteld. Het drietal begon met voorsprong aan de laatste wedstrijd en hun leiding kwam in de finalewedstrijd niet meer in gevaar. De dagzeges in de finale gingen op de Vechtsebanen respectievelijk naar Simon Schouten, Heleen van Vliet en Arjan Bakker.

C Divisie
Michiel Maerten begon de finale met een 7 punten voorsprong op Erik v.d. Valk en Bert Koelewijn. Ook viervoudig etappe winnaar Anne Smulders kwam met acht punten achterstand nog in aanmerking voor de eindzege. In de wedstrijd mochten Simon Schouten en Pieter Overmars, die geen bedreiging waren in het klassement, met een ronde voorsprong gaan strijden om de dagzege. Van het peloton was Sjaak Botman die dankzij zijn derde plaats in de finale ook opklom naar de derde plek in de eindrangschikking. Michiel Maerten eindigde op de achtste plaats, drie plekken achter Erik v.d. Valk, wat genoeg was voor de eindzege in het 6-Banentoernooi. Erik v.d. Valk eindigde op vier punten achterstand op de tweede eindpodiumplek.
De dagzege ging in Utrecht naar Simon Schouten die in de finale ronden Pieter Overmars de baas was.

Dames
Bij de Dames was de eindstrijd, wat betreft het eindklassement, minder spannend. Met een voorsprong van 21 punten op haar naaste belagers kon Sanne Bax eigenlijk wel zeker zijn van de eindzege. Heleen van Vliet won uiteindelijk in de eindsprint de finale wedstrijd, net voor Jolanda Spruit die zo haar tweede plek in het klassement veilig stelde. Heleen van Vliet eindigde op de derde plek in het eindklassement. Sanne Bax pakte de eindzege, maar zag door haar afwezigheid in Utrecht, Jolanda Spruit nog wel tot op zeven punten komen.

Veteranen
Arjan Bakker is dit seizoen in het 6-Banentoernooi oppermachtig. Met een voorsprong van 62 punten begon rijder uit Gouda aan de finale. In Utrecht pakte Arjan Bakker zijn negende zege in het 6-Banentoernooi door in de laatste ronden te sterk te zijn voor zijn medevluchters Wim Steenbergen en Ben van Haastrecht.
Wim de Wit was in de eindrangschikking ‘best of the rest' en eindigde op de tweede plek, Gerard Sluijs mocht op de derde plek plaatsnemen.