Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erna Kijk in de Vegte en Sandra 't Hart naar BTN De Haas/Landjuweel

Erna Kijk in de Vegte en Sandra 't Hart naar BTN De Haas/Landjuweel

geplaatst woensdag 7 maart 2007 om 20:19:00 op Schaatspeloton.nl

De formatie van BTN De Haas/Landjuweel wordt volgend seizoen aangevuld met Erna Kijk in de Vegte en Sandra ’t Hart. Het tweetal, dit jaar nog sponsorloos rondrijdend in het peloton, voegt zich bij Mireille Reitsma en de winnares van het Jongerenklassement in de Essent Cup, Mischa Top, die de ploeg trouw blijven. Jolanda Langeland en Hilde van Slochteren keren niet terug in het rood-zwart.

Met de 20-jarige Erna Kijk in de Vegte haalt BTN De Haas/Landjuweel de nummer vijf van het Jongerenklassement binnenshuis. De huidige winnares van dit klassement, Mischa Top (21 jaar), blijft de ploeg trouw. Naast de twee jonge marathonschaatssters zal de ploeg in 2007/2008 met twee oudere rijdsters rijden, de 28-jarige Mireille Reitsma die dit seizoen haar doorbraak in het marathonpeloton beleefde krijgt Sandra 't Hart naast zich. De langebaanschaatsster van 32 jaar zal zich in het nieuwe seizoen volledig gaan richten op het marathonschaatsen.

Eerder was al bekend geworden dat Jolanda Langeland en Hilde van Slochteren niet meer te zien zouden zijn in de rood-zwarte kleuren van het BTN De Haas/Landjuweel team.