Schaatspeloton.nl - Nieuws - Roel Hessing wint Open Fins Kampioenschap

Roel Hessing wint Open Fins Kampioenschap

geplaatst zaterdag 10 maart 2007 om 17:18:00 op Schaatspeloton.nl

Een aangeslagen Roel Hessing (Wessels-BMC-Mijnten) wordt na afloop van het Open Finse Kampioenschap gefelicteerd met zijn overwinning.

Een aangeslagen Roel Hessing (Wessels-BMC-Mijnten) wordt na afloop van het Open Finse Kampioenschap gefelicteerd met zijn overwinning. (bron: Foto NordicskatingCenter)

Het Open Fins Kampioenschap/Orange Tour is op het Tuusulameer gewonnen door Roel Hessing (Wessels-BMC-Mijnten). De na dit seizoen afscheidnemende Hessing was in de finale van de door dooiweer tot 62 kilometer ingekorte wedstrijd te sterk voor zijn Finse medevluchter Jani Suihkonen. De Fin Antero Kotijärvi, bij de Finland Ice Marathon in Kuopio nog tweede, legde nu beslag op de derde plaats.

Op het Tuusulameer was qua A-rijders enkel de Wessels-BMC-Mijnten ploeg vertegenwoordigd met Roel Hessing en Hans van de Wetering. Zij gingen samen met de rest van het peloton van start voor een wedstrijd over 100 kilometer. Door de tijdens de wedstrijden verslechterende ijsomstandigheden werd besloten de wedstrijd in te korten tot 62 kilometer.

Op het zware ijs bleven de lichtgewichten Roel Hessing en Jani Suihkonen als enige over om voor de winst te strijden. In de finale verwees de Nederlander de Finse skeeleraar naar de tweede plaats en sloot zo, uiteindelijk met een voorsprong, van een kleine driekwart minuut, zijn marathonschaatscarrière winnend af. Op bijna zes minuten kwam Antero Kotijärvi als derde binnen. Deze Fin werd tijdens de Finland Ice Marathon in Kuopio nog tweede achter Hotze Zandstra.
Hans van de Wetering en Egbert Vossebelt, ook in de kleuren van Wessels-BMC-Mijnten acterend, voltooiden de wedstrijd niet.