Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hermen van der Wal en Peter Nauta naar Power-play.nl

Hermen van der Wal en Peter Nauta naar Power-play.nl

geplaatst maandag 12 maart 2007 om 09:33:00 op Schaatspeloton.nl

De formatie van Power-play.nl heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Hermen van der Wal (De Hypotheker) en Peter Nauta (ECN-Azzuri). Het tweetal neemt de plaats in van Pascal Briand en Roger Schneider die zich vanaf volgend seizoen volledig gaan richten op de Olympische Spelen in Vancouver. Alain Gloor, Jorrit Bergsma, Stephan Wielinga en Michiel van Goor blijven de Power-play.nl-formatie trouw.

Naast de Nederlandse B kampioen Peter Nauta heeft de Stichting Schaatsteam.nl, waaronder het Power-play.nl marathonteam valt, de van Hypotheker overgekomen Hermen van der Wal uit Urk gecontracteerd. Peter Nauta reed als C en B rijder afgelopen jaren al voor de Stichting en schuift, zoals vorig jaar al was afgesproken, door naar het A team om de plaats van de Fransman Pascal Briand in te nemen.
Aangezien de Zwitser Roger Schneider, net als Briand, zich de komende jaren alleen nog maar bezig wil houden met het langebaanschaatsen en geen marathons meer willen rijden, omdat zij zich serieus willen voorbereiden op de Olympische Spelen in Vancouver, kwam er nog een plaats vrij in het Power-play.nl team.

De 22 jarige Urker, Hermen van der Wal, die in verband met zijn studie momenteel in Groningen woont, is een rijder die volgens de leiding goed in het team en de doelstelling van het team past. "Hermen is een jonge schaatser met veel ambitie en mogelijkheden en wij denken dat we hem nog beter kunnen maken" aldus de teamleiding. "Daarbij komt ook dat de Stichting Schaatsteam.nl een grote voorkeur heeft voor rijders die logistiek zo wonen dat ze gezamenlijk kunnen trainen.
Ook Hermen van der Wal komt voort uit het skeeleren en hij komt dan ook niet alleen voor het schaatsen maar gaat de komende zomer ook voor de Stichting Schaatseam.nl skeeleren.

Hiermee heeft de Stichting het Power-play.nl marathonteam voor het volgende seizoen rond, want de Zwitserse Groene Trui winnaar Alain Gloor blijft evenals Jorrit Bergsma, Stephan Wielinga en Michiel van Goor. Daarnaast zal de Stichting ook het management gaan verzorgen van een nieuw team in de A divisie. Hierin zullen hoofdzakelijk jonge regiotalenten uit de B en C divisie een plaatsje krijgen.

Becker en Van Leersum blijven bij Kocomon
Ondertussen is ook bekend geworden dat de Bouwglas Gesman/Kocomon Vastgoed formatie voor zeker nog één seizoen doorgaat. Arjen Becker en Rick van Leersum blijven ook het nieuwe seizoen bij de formatie van ploegleider Kees Haverkamp. Voor de rest van de invulling van het team wachten zij de presentatie van de nieuwe plannen van de KNSB af.
"Er zijn inmiddels rijders die zich hebben gemeld, en graag in het team bij ons willen rijden. Toch kunnen geïnteresseerden via de mail kenbaar maken of zij bij ons zouden willen schaatsen. info@s-m-r-a.nl" aldus de ploegleider.