Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beelen heeft ploeg rond, Gianni Romme mogelijk in technische staf

Beelen heeft ploeg rond, Gianni Romme mogelijk in technische staf

geplaatst woensdag 14 maart 2007 om 21:09:00 op Schaatspeloton.nl

De formatie van Beelen Sloopwerken heeft zijn ploeg van volgend seizoen rond. Naast de blijvende Ruud Aerts en Peter van der Pol wordt het team aangevuld met Roel van Hest (DSB), Roy Boeve (De Hypotheker), Joost Vink (PGM Bakker Vastgoed) en Martijn Kromkamp (Time Out Sport). Met het management van Gianni Romme wordt gesproken over een actieve rol in de begeleiding van het team.

Beelen Sloopwerken bracht het afgelopen seizoen een bescheiden team op het ijs dat na de achtste Essent Cupwedstrijd degradeerde uit de Topcompetitie. Van deze ploeg blijven nu Peter van der Pol en natuurijsspecialist Ruud Aerts over, zij krijgen nu gezelschap van een kwartet dat met hun individuele punten een plek in de Topcompetitie van volgend seizoen veilig lijkt te stellen. Roel van Hest (DSB), Roy Boeve (De Hypotheker), Joost Vink (PGM Bakker Vastgoed) en Martijn Kromkamp (Time Out Sport) zullen het komend seizoen uitkomen in het wit-groen van het sloopbedrijf.

Met het management van Gianni Romme, dit seizoen enkele marathons rijdend voor de Beelen ploeg, werd contact opgenomen om het schaatsteam op professionele leest geschoeid uit de grond te stampen. Het OBS Sports Management stond reeds eerder aan de basis van het Spaar Select schaatsteam en is onder meer actief binnen de wielersport. "Om de kennis van Gianni Romme optimaal te benutten zou de toetreding tot de technische staf derhalve een logische zijn. Anni Friesinger zal vanzelfsprekend Gianni zijn prioriteit kunnen blijven. Maar Gianni zijn betrokkenheid zal bij kunnen dragen aan een verdere professionalisering van het team en de marathon sport." Aldus Orlando van den Bosch "Bovendien heeft Gianni ambities zijn ploeg rond Anni Friesinger verder uit te bouwen en past dit prima in de samenwerking tussen Gianni Romme en OBS Sports Management."

Marjolijn Hulzebosch naar Van der Wiel
Voor het nieuwe marathonseizoen 2007/2008 heeft het damesteam Van der Wiel een nieuwe rijdster aangetrokken. Naast de nummer vijf van de Essent Cup Andrea Sikkema (24 jaar) en Iris Prinsen (27) en Esther Hilberink (25), zal de 26-jarige Marjolijn Hulzebosch (Monda Vakantieparken) in het komende seizoen voor Van der Wiel uitkomen. De rijdster neemt bij de de nummer vijf het ploegenklassement van de Essent Cup de plek in van Miranda van Bergeijk.