Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathonschaatsers zetten zich in voor diabetes patiëntjes

Marathonschaatsers zetten zich in voor diabetes patiëntjes

geplaatst zondag 18 maart 2007 om 19:11:00 op Schaatspeloton.nl

Zaterdagmiddag vond voor de vijfde keer het Accu-chek IJsfestijn plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. De middag, georganiseerd door de stichting Cold Ice Support, stond wederom in het teken van kinderen met diabetes. Verschillende marathonschaatsers gaven aan deze patiëntjes een ijstraining, maar vooral een fijne dag. Aan het eind van die dag werd er nog een demonstatie marathon over 25 ronden verreden.

In totaal 220 kinderen waren in Utrecht aanwezig voor leuke dag, met afsluitend een spetterende demonstratie marathon. Deze Mass-start was over 25 ronden en dames en heren reden samen. Al vroeg reden Arjen Becker (Bouwglas Gesman/Kocomon Vastgoed) en Fabian van Altena (MM Guide-Regio Bank) weg. Peter van de Pol (Beelen Sloopwerken) probeerde nog dichterbij te komen wat uiteindelijk niet lukte In de finale kwam Arjen Becker alleen als eerste over de streep. Bij de dames werd het een sprint tussen Mariska Huisman (Zuidema Kranen), Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken), Linda Verdouw (Östersund) en Helen van Goozen (Asics/Right to Play). Waarbij Helen van Gozen in haar laatste wedstrijd van het seizoen toch nog een overwinning pakte.

Frans de Ronde (MM Guide-Regio Bank) stal bij het jonge publiek de show door zich te laten vallen en direct weer op te staan. Onder leiding van de fantastische speaker Jan van der Meulen riepen de aanwezige kinderen en ouders "Nog een keer, Nog een keer". Dus liet de ervaren marathonschaatser zich op het rechte eind nogmaals vallen om direct onder luid applaus weer op te staan.


Een videoimpressie van de dag
(door Glenn Wassenbergh)