Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jim Cornell en Suzanne Dionne eindwinnaars MSI Series

Jim Cornell en Suzanne Dionne eindwinnaars MSI Series

geplaatst maandag 19 maart 2007 om 17:22:00 op Schaatspeloton.nl

De Noord-Amerikaanse marathoncompetitie, de MSI Series, zijn gewonnen door de Amerikaan Jim Cornell en de Canadese Suzanne Dionne. Dit blijkt uit de officiële eindrangschikking die van deze competitie die twee weken geleden op het Sylvan Lake haar finale beleefde. De Nederlander Cor van Blaaderen (Stoeterij Veenoord) plaatste zich door drie overwinning in de drie laatste wedstrijden op de tiende plek.

Jim Cornell stond vanaf het tweede weekend van de competitie, half december in Lake Placid, aan de leiding van de MSI Series. Een plek die hij vanaf dat moment niet meer afgaf en daarmee de eerste Amerikaan is die deze competitie wint. Jake Maarse eindigde net als vorig seizoen op de tweede plaats. De Mexicaan Sergio Almarella nestelde zich op de derde plek van het eindklassement. Door overwinningen in de Silver Skate wedstrijden en de afsluitende Sylvan Lake Ice Marathon klom Cor van Blaaderen op naar de tiende plek.

Bij de Dames greep de winnares van vorig seizoen Suzanne Dionne opnieuw naar de eindzege. Deze zege moest ze echter behalen in de laatste wedstrijden, nadat haar landgenote Suzanne Tousignant eerst voor lange tijd het klassement had aangevoerd. Tousignant eindigde als tweede in de rangschikking. Paisley Perrie was goed voor de derde plek.