Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ted-Jan Bloemen wint Olympic Oval Finale Marathon

Ted-Jan Bloemen wint Olympic Oval Finale Marathon

geplaatst woensdag 21 maart 2007 om 22:41:00 op Schaatspeloton.nl

Ted-Jan Bloemen heeft afgelopen weekend in Calgary de laatste schaatsmarathon van het seizoen gewonnen. De langebaanschaatser van DSB was op de Olympic Oval te sterk voor zijn mederijders in een wedstrijd over 100 ronden. De Canadees Lucas Makowsky werd op een ronde tweede, zijn landgenoot Dan Adlam werd derde. De Deense Catherin Grage was de beste Dame in een marathon over 70 ronden.

Aan het einde van de recordwedstrijden op het snelle ijs van Calgary, de ING Olympic Oval Finale, werden twee marathons verreden. Een over 70 ronden voor recreanten en Dames en een andere over 100 ronden voor rijders die minimaal een tijd van 7.10 op de 5 kilometer hadden staan. Aan de start van deze 100 ronden wedstrijden stonden twee rijders met een landelijk Nederlands nummer aan de start, A-rijder Marcin Gosczynski (Viks Parket) en B-rijder Cor van Blaaderen (Stoeterij Veenoord).

De wedstrijd werd vooral een strijd om te verdienen premies die in sprints werd beslecht en vaak gewonnen werden door de verschillende Japanse schaatsers in het peloton aanwezig. Daarnaast was de Nederlandse langebaanschaatser van DSB, Ted-Jan Bloemen, oppermachtig. Bloemen pakte eerst solo een ronde voorsprong op het peloton, en slaagde daar later in gezelschap van Lucas Makowsky nogmaals in. Dan Adlam eindigt als eerste van het peloton en word derde.Lucas Makowsky pakt met een ronde voorsprong de tweede plek, met totaal drie ronde voorsprong was de zege en het prijzengeld voor Ted-Jan Bloemen.

Een dag eerder was een wedstrijd over 70 ronden gereden voor ‘Recreanten', vooral shorttrackers, en Dames. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Japanner Shun Matsuo voor de Canadezen Dustin Miller en Michael Gilday. Catherin Grage was op de vierde plek de beste Dame. De Deense langebaanschaatsster, die we misschien komende seizoen enkele marathons in Nederland kunnen zien schaatsen, klopte in de finale de Duitse Monique Angermuller en de Noorse dames Marie Hemmer en Wibeke van Megen.