Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoensverkiezing: Elma de Vries Marathonschaatsster van het Seizoen

Seizoensverkiezing: Elma de Vries Marathonschaatsster van het Seizoen

geplaatst woensdag 28 maart 2007 om 23:37:00 op Schaatspeloton.nl

De beste Marathonschaatsster van het seizoen 2006/2007 is Elma de Vries (DSB). Dit hebben de lezers van Schaatspeloton.nl duidelijk gemaakt in de Seizoensverkiezing. De Friezin behaalde in totaal 885 punten toebedeeld gekregen door 129 van de 157 stemmers. Hiermee houdt ze haar ploeggenote Daniëlle Bekkering (DSB) op de tweede en Mireille Reitsma (BTN De Haas/Landjuweel) op de derde plaats ruim achter zich.

Elma de Vries behaalde dit seizoen de Nederlandse Titel op kunstijs en eindigde zowel in de Essent Cup als Essent Driedaagse op de tweede plek van het eindpodium. Vrijdag wordt bekend of zij of Mireille Reitsma de Dick van Gangelen Trofee heeft gewonnen, maar afgelopen maand hebben de bezoekers van deze site haar al als beste Marathonschaatsster van het afgelopen seizoen gekozen. De Vries krijgt van 129 stemmers 885 punten, meer dan 250 meer dan haar ploeggenote Daniëlle Bekkering.

Daniëlle Bekkering krijgt van 98 stemmers in totaal 630 punten goed voor de tweede plaats van de eindlijst. Bekkering goed voor de eindzege in zowel The Greenery Five, de Essent Driedaagse als het Algemene en Tussensprint Klassement van de Essent Cup. Toch werd haar ploeggenote als sterker ervaren.

Op de derde plek komt met een kleine voorsprong Mireille Reitsma die in totaal 526 punten verdiende voor haar doorbraak in het afgelopen seizoen. Een andere doorbrekende schaatsster, Helen van Gozen (Asics/Right to Play) eindigde op de vierde plaats met 516 punten. Maria Sterk (Nicolai-Lourens & Tabak) eindigde als vijfde met 331 punten.

Eigenlijk werd door het hele land Elma de Vries duidelijk als beste van het seizoen gevonden. Maar de grootste voorsprong behaalde ze toch in haar eigenlijke thuisprovincie Drenthe. Slechts in Noord-Holland moest ze Daniëlle Bekkering voor laten gaan. Daarnaast valt de waardering van Daniëlle Bekkering uitgespitst naar geslacht op. Mannen waarderen de meervoudig winnares van dit seizoen met een tweede plaats, stukken beter dan de vrouwen die haar pas op de vijfde plaats zetten.