Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoensverkiezing: Val Tristan Loy Moment van het Seizoen

Seizoensverkiezing: Val Tristan Loy Moment van het Seizoen

geplaatst zaterdag 31 maart 2007 om 23:43:00 op Schaatspeloton.nl

De val van Tristan Loy (BAM) in de finale van de Aart Koopmans Memorial waarmee hij de winst in deze wedstrijd uit handen gaf aan Jens Zwitser (InterCarParts.nl) is door de bezoekers van deze site als het Moment van het Seizoen 2006/2007 uitgeroepen. De dramatische ontknoping op de Weissensee is eigenlijk onomstreden onder de 157 stemmers in de Schaatspeloton.nl Seizoensverkiezingen.

Het moment in de finalemeters van de Aart Koopmans Mermorial kreeg tweeëneenhalf keer meer punten dan het eerst volgende moment. Met in totaal 849 punten gekregen van 118 stemmers werd elk ander moment in het jaar ruim naar achter verwezen. Op de tweede plaats staat het afgelasten en het later weer doorgaan van de evenementen op de Weissensee door tegenwerkend weer. Dat moment kreeg 342 punten van 72 stemmers, net 28 punten meer dan de 17 dagen gevangenschap van Arjan Mombarg in Zweden dat op de derde plek terug te vinden is.

De boycot van de finaledag van de Essent Driedaagse door het BAM Schaatsteam na een jurybeslissing na de val klassementsleider Arjan Stroetinga staat op de vierde plaats. Een punt daarachter, op de vijfde plaats staat de spoedvergadering vlak voor het seizoen die de nieuwe competitieopzet moest redden nadat die door de geschillencommissie onrechtmatig was verklaard.

Het meest gezichtsbepalende moment van 2006/2007 is eigenlijk onbetwist. In nagenoeg alle provincies wordt de val van Tristan Loy in de Aart Koopmans Memorial-finale op de eerste plaats gekozen. Enkel in Noord-Brabant moet het de eer laten aan de val van Jochem Janssen in de daardoor gestaakte tweede selectiewedstrijd.