Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zwangere Nynke Bouma-Huitema stopt

Zwangere Nynke Bouma-Huitema stopt

geplaatst vrijdag 23 mei 2008 om 08:00:51 op Schaatspeloton.nl

Nynke Bouma-Huitema

Nynke Bouma-Huitema

Nynke Bouma-Huitema stopt met schaatsen. De 28-jarige rijdster van Team Pro Horeca is drie maanden zwanger en verwacht in november haar eerste kind. Dit maakte haar ploeg bekend op hun website. Bouma-Huitema, die afgelopen seizoen als zevende eindigde op het Open NK op het Oostenrijkse natuurijs van de Weissensee, zal bij Team Pro Horeca betrokken blijven.

Bouma-Huitema had best nog een jaartje willen schaatsen. "Ook vanwege de afgelopen winter en de sfeer in de ploeg. Maar we wilden toch ook zo langzaam aan wel eens heit en mem worden," vertelt Bouma-Huitema trots. De zwangerschap loopt tot nu toe voorspoedig. "Ik mag geloof ik niet klagen. Als je verhalen op internet leest, dan zou je werkelijk overal last van hebben, daar ben ik dus snel mee gestopt. Het gaat prima met me!"

Nynke Bouma-Huitema, die getrouwd is met A-rijder Bernard Bouma, denkt niet aan terugkeer in het peloton. "Nee, ik zou toch nooit meer dat ervoor kunnen doen wat zou moeten. Misschien wil ik op een andere manier wel betrokken blijven, maar ben daar nog niet mee bezig."

Bouma-Huitema is uitgerekend op 25 november. Team Pro Horeca laat weten erg blij te zijn voor de toekomstige ouders en blij te zijn dat Nynke Bouma-Huitema betrokken zal blijven bij de ploeg.

Bekijk ook:

Nynke Bouma-Huitema
Bernhard Bouma