Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Oosterom en Vink naar Goesting.nl

Van Oosterom en Vink naar Goesting.nl

geplaatst maandag 5 mei 2008 om 22:00:00 op Schaatspeloton.nl

Jan van Oosterom (links) en Joost Vink (rechts) zullen komend seizoen uitkomen in de kleuren van Goesting.nl

Jan van Oosterom (links) en Joost Vink (rechts) zullen komend seizoen uitkomen in de kleuren van Goesting.nl

De formatie van Goesting.nl heeft met Jan van Oosterom en Joost Vink de ploeg rond voor het komende seizoen. Jasper van Tol, Rick van Leersum en Ytzen Faber blijven het team ook het volgende seizoen trouw. Van Oosterom maakt de overstap van Safan/Sportuitslag waar hij moest vertrekken, Joost Vink maakte onderdeel uit van de ploeg van de gestopte hoofdsponsor Beelen Sloopwerken.

Jan van Oosterom was afgelopen seizoen nog winnaar van de KNSB Cupwedstrijd in Utrecht en komt over van de Safan/Sportuitslag-formatie van Ruitenberg. "Bij Safan was er geen ruimte meer voor mij. Ik heb een goed gevoel bij het Goesting.nl schaatsteam en kijk erg uit naar de samenwerking met Vink en de anderen", aldus de 35-jarige Deventenaar die in zijn carriere goed was voor in totaal twee zeges op het hoogste niveau en in 2001 zilveren medaille winnaar was op het NK op kunstijs.

Bronzen medaillewinnaar van het NK in 2006 Joost Vink zat na het stoppen van Beelen Sloopwerken nog zonder ploeg en is opgewekt over zijn nieuwe team: "Ik kan mij vinden in hun ongedwongen sfeer en visie door met beperkte middelen een maximaal resultaat te realiseren. Bovendien verwacht ik dat door elkaar goed te ondersteunen in trainingen en wedstrijden alle jongens een hoger niveau kunnen krijgen."

Het team wordt verder gecomplementeerd door de al aanwezige schaatsers Jasper van Tol, Rick van Leersum en Ytzen Faber. Nieuw is ploegleider Mons Verkerk, die erg enthousiast is over zijn terugkeer in het peloton. "Afgelopen seizoen vroegen de jongens mij al mee naar de wedstrijden in Zweden, omdat ze toen zonder ploegleider zaten. Die samenwerking beviel bijzonder goed en door enkele interne verschuivingen kwam er ruimte voor mij." Marcel Kooij die in het verleden zelf succesvol was in het marathonpeloton, blijft ook komend seizoen verzorger. Dirk Zuidert, afgelopen seizoen nog ploegleider van de formatie, gaat de jongens achter de schermen trainingstechnisch begeleiden.

Het Goesting.nl schaatsteam is overigens nog wel zoekende naar een tweede hoofdsponsor. "Met name door de exorbitant gestegen kosten van de KNSB is uitbreiding van het budget noodzakelijk om te overleven. Er zijn de afgelopen jaren al te veel ploegen gestopt, ondanks de gestegen televisie aandacht", aldus Rick van Leersum die optreed als ploegenvertegenwoordiger.

Bekijk ook:

Joost Vink
Jan van Oosterom