Schaatspeloton.nl - Nieuws - Renault completeert ploeg met Van Loon en Bloetjes

Renault completeert ploeg met Van Loon en Bloetjes

geplaatst vrijdag 2 mei 2008 om 22:35:58 op Schaatspeloton.nl

De samenstelling van de Equipe Renault voor het komende seizoen is rond. Met het aantrekken van Jan van Loon (Hunter Sportswear) en langebaanschaatser Kai Bloetjes zijn de zes rijders voor deze ploeg bekend. Eerder werd al bekend dat Alfred Bolks, Robert Bovenhuis, Karlo Timmerman en Christijn Groeneveld ook volgend seizoen de kleuren van de opleidingsploeg van BAM zullen vertegenwoordigen.

De 22-jarige Jan van Loon kwam het afgelopen seizoen uit voor de formatie van Hunter Sportswear. In de kleuren van die ploeg eindigde hij vier maal in de top-10, waarvan twee maal de vijfde plek in een wedstrijd voor de Essent Cup het beste was. In het Jongeren Klassement van de KNSB Cup eindigde de Fries, die in 2006 in de A Divisie debuteerde, op de vierde plaats.

De formatie van Renault zal onder voorbehoud worden gecompleteerd door Kai Bloetjes. De 18-jarige langebaanrijder uit het Gewest Noord-Holland/Utrecht zal de overstap maken naar het marathonschaatsen. Om toegelaten te kunnen worden aan het marathonpeloton zou Bloetjes volgens Skatepodium.com nog wel moeten voldoen aan een limiet van 6 minuten en 55 seconden op de 5 kilometer.

Met de komst van Van Loon en Bloetjes is het zeker dat Emiel Blauw volgend seizoen niet zal terugkeren in de Equipe Renault. Eerder was al bekend geworden dat Rob Hadders de overstap zal maken naar de hoofdformatie van het BAM Schaatsteam.

Bekijk ook:

Jan van Loon
Timmerman en Groeneveld blijven toch bij Renault (14 april 2008)