Schaatspeloton.nl - Nieuws - Alain Gloor houdt schaatsen voor gezien

Alain Gloor houdt schaatsen voor gezien

geplaatst woensdag 16 april 2008 om 18:50:39 op Schaatspeloton.nl

Alain Gloor

Alain Gloor

De Zwitser Alain Gloor zal volgend seizoen niet meer terugkeren in het marathonpeloton. De 25-jarige schaatser uit Basel kwam afgelopen seizoen uit voor Power-play.nl, maar heeft deze ploeg verlaten. Gloor, die in 2005 in de marathon debuteerde, heeft inmiddels besloten terug te keren naar Zwitserland en is niet meer van plan in Nederland op de skeelers of het ijs te verschijnen.

"Ik ben op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen, wat me tot nu toe ook zeer bevalt.", liet Alain Gloor vanuit zijn thuisland Zwitserland aan Schaatspeloton.nl weten. "Ik zal deze zomer niet in Nederland skeeleren en ook niet meer schaatsen."

Gloor debuteerde in 2005 voor ECN Azzuri Raps in de B Divisie met de eindzege in de Essent Cup. Na dat succesvolle seizoen promoveerde de vloeiend Nederlands-sprekende Zwitser met zijn ploeg naar de A Divisie waar het als Power-play.nl uit kwam. In dat debuutjaar in de A Divisie won Alain Gloor de Groene sprinttrui en was hij goed voor een tweede plek tijdens de eerste Essent Cupwedstrijd.

Afgelopen seizoen was de Zwitser met een vijfde en zesde plek goed voor twee top-10 klasseringen. Na afloop van het kunstijsseizoen kwam hij niet meer voor zijn Power-play.nl-ploeg in actie op het buitenlandse natuurijs. Zoals het er nu uit ziet is de Power-play.nl Marathon, de ‘thuiswedstrijd' op Thialf, voor Alain Gloor zijn laatste schaatsmarathon geweest.

Bekijk ook:

Alain Gloor