Schaatspeloton.nl - Nieuws - Smit, Vis en Van der Wal vormen nieuwe ploeg

Smit, Vis en Van der Wal vormen nieuwe ploeg

geplaatst maandag 31 maart 2008 om 07:24:26 op Schaatspeloton.nl

Gretha Smit, Marja Vis en Foske Tamar van der Wal zullen volgend seizoen gezamenlijk gaan uitkomen voor Hofmeier Financiële Detachering. Marja Vis kwam dit seizoen al voor deze sponsor uit. Het drietal, dat zowel actief is op de langebaan en de marathon, heeft elkaar gevonden nadat Gretha Smit opzoek moest naar een nieuwe sponsor na het stoppen van het Telfort-team van Ingrid Paul.

Gretha Smit is, na Daniëlle Bekkering, de marathonschaatsster met de langste erelijst. De prestaties zijn echter vooral van voor 2002, het jaar waarin Smit de verrassende overstap naar de langebaan maakte en dat beloond zag met zilver op de Olympische Spelen van Salt Lake City. Na de overstap naar de langebaan kwam de middelste van de gezusters Smit nog maar selectief in actie in het marathonpeloton. In 2004 pakte ze voor de vierde maal de Nederlandse Titel op kunstijs.

Twee seizoenen later was het de jonge Foske Tamar van der Wal die in haar debuutseizoen diezelfde Nationale Titel behaalde. De 21-jarige Groningse won daarnaast al negen andere marathons. Marja Vis kwam, als langebaanschaatsster, in 2003 voor het eerst op de marathon uit. In 2006 behaalde ze twee top-10-klasseringen.

Het drietal zal naar verwachting niet alle marathons gaan rijden. Gretha Smit gaf, na afloop van het seizoen waarin zij in geen enkele marathon startte, in elk geval aan zeker weer meer op de marathon actief te willen zijn.

Bekijk ook:

Marja Vis
Gretha Smit
Foske Tamar van der Wal