Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijke Titels Drenthe nu verdeeld

Gewestelijke Titels Drenthe nu verdeeld

geplaatst donderdag 28 december 2006 om 15:16:00 op Schaatspeloton.nl

Woensdag heeft Elma de Vries (DSB) in Assen de Drentse Gewestelijke titel gepakt. Hiermee zijn nu alle titels in het Gewest Drenthe verdeeld, het gewest had haar kampioenschappen over twee woensdagen verspreid. Eerder deze maand waren de titels bij Heren en Veteranen al naar respectievelijk Bob de Vries (BAM) en Arend Veenhof gegaan.

Heren
De Titelstrijd bij de Heren ging vorige week in Assen duidelijk tussen de BAM-ploeggenoten Bob de Vries en Sander Kingma. Dit tweetal slaagde erin het compacte peloton te dubbelen en mochten met elkaar dus de strijd aangaan. Eerst had Bart de Vries de bronzen plak gepakt. Daarna was het zijn broer Bob de Vries die de Gewestelijke Titel pakte. Sander Kingma eindigde op de tweede plek.

Dames
Bij de Dames was er duidelijk een favoriet en die pakte dan ook uiteindelijk de titel. Elma de Vries (DSB) won de wedstrijd na 25 ronden voor Andrea Sikkema (Van der Wiel) die tweede werd. Erna Kijk In de Vegte eindigde op de derde plaats.

Veteranen
De Veteranen reden in Drenthe mee met de Heren wedstrijd. Na 50 ronden kwam Arend Veenhof in het peloton als elfde over de streep en werd daarmee de eerste Veteraan. De Gewestelijke Titel in deze categorie ging dan ook naar de Gietenaar, Harm Speelman eindigde vlak daar achter op de tweede plaats. Henk Abbink moest genoegen nemen met de derde plek.

Het eerst volgende Gewestelijke Kampioenschap is dat van Noord-Brabant/Limburg, 20 januari in Breda. Daar wordt op datzelfde moment tevens om de Belgische nationale titel marathonschaatsen gestreden.