Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiocompetities halverwege

Regiocompetities halverwege

geplaatst maandag 18 december 2006 om 22:17:00 op Schaatspeloton.nl

Met de wedstrijden in respectievelijk Deventer en Haarlem hebben de regionale Noord-Oost Competitie en het 6-Banentoernooi de helft van het seizoen bereikt. De verschillende rijders reden afgelopen weekend hun laatste wedstrijd voor de jaarwisseling op het regionale podium. Ook de regiocompetitie Zuid voor Veteranen is al ver op weg.

Noord-Oost Competitie
De vierde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie werd gereden op ijsbaan De Scheg in Deventer. Daar won klassementsleider Erik Groenendal de wedstrijd in de C1 Divisie. De Eeldenaar verwees na 60 ronden Sven Abe Tjalma naar de tweede en Frank Posthumus naar de derde plaats. In het klassement staat Erik Groenendal nu met 10 punten voorsprong op de nummer twee, Frank Posthumus, op de eerste plaats. Frederik Nauta volgt met ruime achterstand als derde.
De wedstrijd voor de Dames was in Deventer voor Fransisca Groen. Zij was te sterk voor Angela Hemeltjen die tweede werd en Petra van Bergeijk die als derde over de streep kwam. Marloes Verschoor behoudt de leiding in het klassement. De rijdster uit Bovensmilde heeft halverwege de competitie een kleine voorsprong op Baukje Bonnema en Angela Hemeltjen.
Bij de Veteranen ging een groep van elf rijders rond en mochten onder elkaar de dagzege betwisten. De top-3 van het tussenklassement zat bij deze groep maar slaagde er niet in op het dagpodium terecht te komen. Albert Slomp won de wedstrijd voor Jacob Drenth en Harm Speelman. In het klassement liep leider Sjouke Hellinga lichtjes uit op Egbert Post die tweede staat.

6-Banentoernooi
De zesde wedstrijd in het 6-Banentoernooi kwam de wedstrijd in het Westen van het land op de helft van de competitie. Na de wedstrijd in Haarlem waren in alle drie de klassementen een nieuwe leider.
In de C Divisie slaagde een groep van zes rijders erin het peloton te dubbelen. In de kopgroep was de nummer twee van het klassement, Michiel Maerten, aanwezig maar klassementsleider Anne Smulders ontbrak bij het zestal. Michiel Maerten won de wedstrijd en nam zo ook de leiding in het klassement over. Bert Koelewijn sprintte naar de tweede plek, Richard Louman werd derde. In het klassement staat Michiel Maerten nu met een kleine voorsprong op Anne Smulders aan de leiding. Bert Koelewijn volgt op enige afstand als derde.
Bij de Dames eindigde klassementsleidster Jolanda Spruit net naast het podium en moest zo haar leiding afstaan aan de winnares van de dag. Sanne Bax klopte na 35 ronden in Haarlem Eline Bavius die als tweede eindigde, Mariska van Drogenbroek kwam op de derde plek binnen. Sanne Bax staat nu aan de leiding in het klassement met een voorsprong van 2,3 punten op Jolanda Spruit die nu tweede staat.
In het Veteranenpeloton ging de dagzege naar Ben van Haastrecht. De rijder uit Roelofarendsveen kwam op zijn thuisbaan voor Jan Westveen en Gerard Sluijs over de finishstreep. Arjan Bakker eindigde op de zesde plaats twee plekjes Jurgen Meijer en nam zo de leiding in het klassement van hem over. Meijer volgt nu op 1,3 punten, Wim de Wit staat derde.

Regiocompetitie Zuid
In Geleen vond de vierde van zes wedstrijden in de Regiocompetitie Zuid plaats. Deze selectiewedstrijden voor de twee landelijke Veteranenwedstrijden, het NK en de Essent Cup Finale, kwam voor tweede maal dit seizoen op de enige Limburgse ijsbaan. Wiel van Aken won voor de tweede maal dit seizoen in deze competitie en staat in de stand nu op 3,9 punten van leider Aart van Dalen. Van Dalen werd in Geleen achter Wim Oldenburg als derde.