Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag voor Andrès Landman

Dubbelslag voor Andrès Landman

geplaatst vrijdag 15 december 2006 om 22:53:00 op Schaatspeloton.nl

Op de Haagse Uithof heeft Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) de vijfde etappe van The Greenery Six gewonnen. De Amsterdammer was in de massasprint de sterkste van het peloton en nam mede door een val Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) het Spruitjespak over. Bij de Dames ging de dagzege ging naar Elma de Vries (DSB).

A Divisie
De wedstrijd in Den Haag werd gemaakt door de thuisrijdende TNT Express ploeg die, met Kurt Wubben (TNT Express) op de tweede plaats in het klassement, nog een kanshebber voor de eindzege hadden. Zij wisten echter wel dat het daarvoor niet in een eindsprint moest eindigen en kozen dus de aanval. Ook Tristan Loy (BAM Schaatsteam) drukte opnieuw zijn neus aan het venster. Maar niemand slaagde in de snelle wedstrijd erin weg te komen. De wedstrijd eindige dan ook in een massasprint. Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) ging de sprint aan en bleef iedereen voor en won zo de wedstrijd, ondanks een snel opkomende Jan Maarten Heideman (Proteq) die tweede werd. Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) kwam als derde over de streep gegleden. Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) en Douwe de Vries (Time Out Sport) kwamen, nadat het vorige week op Thialf in de Essent Cup al eerder was gebeurt, in aanraking met elkaar. Beiden vielen en Michaud verloor zo zijn leiderstrui aan Andrès Landman. De Amsterdammer staat nu 2,1 punten voor op Jan Maarten Heideman. De strijd om de eindzege in The Greenery Six zal zaterdag in Alkmaar waarschijnlijk tussen deze twee rijders gaan aangezien de nummer Kurt Wubben op 20 punten staat van leider Landman.

Dames
Bij de Dames eindigde wedstrijd in een sprint tussen een drietal aanvallers. Het drietal viel in de finale aan en kwam tot op de finishlijn. Elma de Vries (DSB) won de sprint van dit drietal voor Gretha Smit (Telfort) en Lieke Splinter (Östersund). Daniëlle Bekkering (DSB) won op vijf seconden de sprint van het peloton en behoudt zo de leiding in het algemeen klassement met een ruime voorsprong.

Divisie
Ook in de B Divisie bracht een ontsnapping het tot aan de meet. Jacco Kromkamp won na 75 ronden de sprint van een viermans kopgroep. John van Dijk (Biesterveld Diamantairs) werd tweede en Johan Bakker (Groenehartsport.nl) eindigde als derde. Jochem Uithoven (Sport2000 Stehmann) viel als enige van de kopgroep buiten de prijzen, maar schoof wel op naar de vierde plek in het algemeen klassement. In dit klassement staat Karlo Timmerman (Timmerman Transport), die vandaag vijfde werd, nog steeds aan de leiding

Dick van Gangelen Trofee

Heren
In een schitterende wedstrijd waarin van alles gebeurde waren Henk Angenent en Kurt Wubben de grote smaakmakers, goed voor vijf en vier punten. Verrassend was weer het rijden van de jonge Bob de Vries, die constant actief was in de wedstrijd. Indruk maakte ook opnieuw het sterke optreden van de 'rijdende tank' Tristan Loy. Grote pechvogel was Ralf Zwitser die regelmatig plaagstootjes uitdeelde, maar in de laatste tien ronden ten val kwam.

5 pnt: Henk Angenent
4 pnt: Kurt Wubben
3 pnt: Tristan Loy
2 pnt: Bob de Vries
1 pnt: Ralf Zwitser

Dames
De jury zag een levendige wedstrijd waarin Gretha Smit zeer actief was en de vijf punten onbetwist voor zich opeiste. Een kopgroep met Daniëlle Bekkering, die ondanks haar leidende positie de aanval niet schuwde, Mireille Reitsma, Maria Sterk en Lucy Hutten werd teruggepakt door het peloton. Gretha Smit deelde een aantal plaagstootjes uit en vormde met Lieke Splinter en Elma de Vries het drietal dat uiteindelijk door een prima samenwerking de wedstrijd kon beslissen.

5 pnt: Gretha Smit
4 pnt: Mireille Reitsma
3 pnt: Lucy Hutten-Witteman
2 pnt: Lieke Splinter
1 pnt: Elma de Vries