Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jeroen de Vries wint in de aanval

Jeroen de Vries wint in de aanval

geplaatst vrijdag 15 december 2006 om 00:58:00 op Schaatspeloton.nl

Jeroen de Vries solo op weg naar de dagzege op de vierde dag van The Greenery Six.

Jeroen de Vries solo op weg naar de dagzege op de vierde dag van The Greenery Six.

De vierde etappe van The Greenery Six is in Utrecht gewonnen door Jeroen de Vries (Time Out Sport). De Vries kwam solo over de streep nadat hij in de finale zijn vluchtmakers had afgeschud. Tristan Loy (BAM Schaatsteam) eindigde tweede, Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) werd derde. Daniëlle Bekkering (DSB) won de massasprint bij de Dames.

A Divisie
Het was opnieuw een zeer aanvallende marathon die op de Utrechtste Vechtsebanen werd verreden. Aanvallers als Tristan Loy (BAM Schaatsteam), Jeroen de Vries (Time Out Sport) en Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) kregen uiteindelijk loon naar werken. Het drietal maakte deel uit van een elfmans kopgroep die al relatief vroeg in de wedstrijd het peloton dubbelde. Tristan Loy legde zich echter nog niet neer bij máár een ronde voorsprong en bleef aanvallen, niet zelden in gezelschap van zijn ploeggenoot Bob de Vries (BAM Schaatsteam). Pechvogel van de dag was Ralf Zwitser (DSB) die deel uit maakte van de kopgroep maar snel na het dubbelen onderuit ging en zijn ronde voorsprong moest inleveren.
Nadat Jan Maarten Heideman (Proteq) de peloton spurt om de elfde plek had gewonnen voor Cedric Michaud (12e, Nefit HR Ketels) en Kurt Wubben (13e, TNT Express), kon het overgebleven tiental gaan strijden om de zege. Jeroen de Vries ging hierin aan, nadat de groep na de pelotonspurt weer samen was gekomen demarreerde de rijder uit St. Nicolaasga. Hij kreeg snel een voorsprong op zijn mede vluchtgenoten waarvan Tristan Loy het nog wel solo in de achtervolg probeerde. In deze volgorde kwamen ze ook over de streep. De Vries met zijn handen in de lucht, Tristan Loy op de tweede plek. Andrès Landman eindigde als snelste van de achtervolgende groep op de derde podiumplek.
In het klassement komen Andrès Landman (82 punten) en Jeroen de Vries (80,1 punten) in de buurt van het podium. Dit podium wordt op dit moment bezet door Jan Maarten Heideman (86 punten), Kurt Wubben (87,1) en Cedric Michaud (96,2). De Fransman haalde in Utrecht zijn 25e Spruitjespak, meer dan wie dan ook ooit, maar is absoluut nog niet zeker van de eindzege.

Dames
De wedstrijd bij de Dames was er een waarin wederom duidelijk was dat het in een massasprint zou eindigen. Geen van de ontsnappingen kreeg ook maar enige noemenswaardige ruimte. In de finale viel de nummer drie in het klassement, Gretha Smit (Telfort), en slaagde er niet meer in terug te komen bij het peloton. In dit peloton sprinte Daniëlle Bekkering (DSB) opnieuw naar de dagzege. De Duitse Friederieke Sagurna (Experts-In-Speed) eindigde als tweede, Helen van Goozen (Asics/Right to Play) werd derde.
Bij de Dames lijkt de eindzege al wel bijna binnen voor Daniëlle Bekkering. Met een voorsprong van 16 punten op de nummer twee, Maria Sterk (Nicolai-Lourens & Tabak), en zelfs 26 op de nummer drie, Friederieke Sagurna, en gezien de wedstrijd verlopen zal Bekkering dit jaar het spruitjespak in handen houden.

B Divisie
In de B Divisie was het zoals gewoonlijk een aanvallende wedstrijd. Het meest opmerkelijke moment was echter het, in het Spruitjespak, uitvallen van Jouke Hoogeveen (degrimsport.nl) door materiaal pech. De Amsterdammer zal morgen in Den Haag wel weer mogen starten, maar dat zal dan in zijn gewone sponsoroutfit zijn. Karlo Timmerman (Timmerman Transport) neemt het stuk textiel over door zijn dagzege vandaag. Hij won de sprint van het peloton dat pas in de laatste ronde over een ontsnapte Bart Hakkenberg (Groenehartsport.nl) heen kwam. Ties Wielinga (De Jong-Teka) sprintte naar de tweede plek, Peter Nauta (ECN-Azzuri) kwam als derde over de streep.

Dick van Gangelen Trofee

Heren
In de vierde wedstrijd van de Greenery zesdaagse was bij sommige rijders de vermoeidheid al duidelijk te zien. Tristan Loy lijkt echter steeds beter te worden en bleef maar aanvallen. Hij was duidelijk de beste vandaag. Jeroen de Vries bleek ook over veel durf te beschikken door negen ronden voor de streep al weg te rijden. Bob de Vries staat hoog in het klassement wat hem niet belet om toch de aanval steeds te kiezen. Andres Landman voelt zich ook duidelijk in zijn element en maakte natuurlijk ook deel uit van de kopgroep. Ralf Zwitser had de pech door een val uit de kopgroep weg te vallen, maar deed daarna ook verwoede pogingen om dat weer recht te zetten.

5 pnt: Tristan Loy
4 pnt: Jeroen de Vries
3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Andres Landman
1 pnt: Ralf Zwitser

Dames
Het was vanavond moeilijk jureren omdat de dames elkaar goed in de gaten hielden. Eigenlijk kreeg niemand echt de kans om te ontsnappen en ook een georganiseerde kopgroep leek niet mogelijk. Hier en daar probeerde Elma de Vries een poging tot het formeren van een groep, maar het liep op niets uit. Ook Gretha Smit en Mireille Reitsma waren regelmatig in de aanval, helaas ook zonder resultaat.

5 pnt: Elma de Vries
4 pnt: Gretha Smit
3 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Daniëlle Bekkering
1 pnt: Friederike Sagurna