Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van de Merwe naar Team HSB Totaal

Van de Merwe naar Team HSB Totaal

geplaatst dinsdag 8 januari 2008 om 19:43:00 op Schaatspeloton.nl

Margo van de Merwe

Margo van de Merwe

Margo van de Merwe (Van Lingen skeeler- en schaatsshop) zal na dit seizoen in het oranje/zwart van Team HSB Totaal uit Drachten te bewonderen zijn. De 18-jarige schaatsster uit Wolvega debuteert dit seizoen redelijk succesvol in het landelijke damespeloton. Dit seizoen zal Van de Merwe afronden binnen de organisatie van Team HSB Totaal, maar nog wel rijdend voor haar huidige sponsor.

Als jonge debutante was Margo van de Merwe dit seizoen al een paar keer in de finale goed geplaatst. Zo haalde ze 4 maal de laatste 20 rijders in de Essent Cup en was ze, bij de 2e KNSB Cupwedstrijd in Heerenveen en de 1e Essent Cupwedstrijd in Eindhoven, goed voor 2 elfde plaatsen. Het goede rijden van, de voor Van Lingen skeeler- en schaatsshop uitkomende, Van de Merwe is dus ook Team HSB Totaal opgevallen. Die ploeg was voor het volgende seizoen opzoek naar een nieuwe rijdster nadat Lucy Hutten-Witteman vanwege haar zwangerschap de schaatsen aan de wilgen had gehangen.

De resterende wedstrijden van het lopende seizoen zal Margo van de Merwe zich aansluiten bij Team HSB Totaal maar wel blijven rijden in de kleuren van Van Lingen.

Bekijk ook:

Margo van de Merwe