Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kurt Wubben en Daniëlle Bekkering winnen in Groningen

Kurt Wubben en Daniëlle Bekkering winnen in Groningen

geplaatst woensdag 13 december 2006 om 22:01:00 op Schaatspeloton.nl

De derde etappe in The Greenery Six is woensdag door Kurt Wubben (TNT Express) gewonnen. Hij was sneller dan zijn vluchtmakkers Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Jan van Oosterom (Safan/Foekens). Het drietal had twee ronde voorsprong op het peloton. Bij de Dames was opnieuw Daniëlle Bekkering (DSB) de sterkste.

A Divisie
Al relatief vroeg in de wedstrijd slaagde een drietal aanvallers erin het A-peloton op een ronde te zetten. Het drietal, bestaande uit Kurt Wubben (TNT Express), Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Jan van Oosterom (Safan/Foekens), slaagde er vervolgens in om er op het juiste moment weer bij te zitten toen een grote groep opnieuw het peloton dubbelde. Deze groep, met daarin de namen voor het klassement, ging vervolgens vijf ronden voor het eind strijden om de vierde plek en de daarbij behorende punten. Ditmaal was Jan Maarten Heideman (Proteq) daarin wel weer te sterk voor Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) en pakte zo de vierde plek. Hiermee liep hij drie punten in op de Fransman. Maar de grootste klapper in het klassement maakte de winnaar van vandaag.
In de strijd om de dagzege was Kurt Wubben de snelste. De in het Wit rijdende Bob de Vries eindigde op de tweede plek, Jan van Oosterom werd derde. Aangezien Kurt Wubben ook gister en eergisteren goed in de top-10 meestreed lijkt hij nu een belangrijke concurrent in het klassement te worden voor Cedric Michaud. De inwoner van Pijnacker staat op de tweede plek nu nog 8,1 punt achter op de Fransman in het Spruitjespak. Bob de Vries stoomt op naar de vierde plek, net achter Jan Maarten Heideman. The Greenery Six is in elk geval nog verre van beslist.

Dames
Opnieuw was Daniëlle Bekkering (DSB) de sterkste in Groningen. Niet alleen de winnaar was op Kardinge dezelfde, ook de nummer twee en drie waren identiek aan die in Eindhoven. Maria Sterk (Nicolai-Lourens & Tabak) werd tweede, Gretha Smit (Telfort) was derde. Dit drietal was ook zeker actief in de wedstrijd. Maar een kopgroep van Elma de Vries (DSB), Marleen Elsgeest (Östersund) en Ilse Verkade (Groenhartsport.nl) leek nog het meest kans van slagen te krijgen. Zij slaagde er echter ook niet in weg te blijven bij het peloton, waarna Bekkering dus wederom de pelotonspurt won.

Dick van Gangelen Trofee

Heren
Na een aantal speldeprikken slaagden na 25 ronden drie avonturiers erin een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Kurt Wubben, Bob de Vries en Jan van Oosterom zagen kans het peloton te dubbelen. Daarna zat de wedstrijd vrij lang op slot. Niemand kreeg de kans om weg te rijden door het controlerend rijden van de ploegmaten van de koplopers. Bob de Vries en Jan van Oosterom begonnen wat aanvallend te dollen en daardoor ontstond onverwacht ruimte. Kurt Wubben zag het gevaar en met nog twintig man werd opnieuw een ronde op het peloton gepakt. Het peloton werd verrast maar de klassementleiders wisten op tijd aan te sluiten. Andres Landman en Ralf Zwitser waren ook de hele avond actief en werden beloond met een ronde voorsprong.

5 pnt: Kurt Wubben
4 pnt: Bob de Vries
3 pnt: Jan van Oosterom
2 pnt: Andres Landman
1 pnt: Ralf Zwitser

Dames
Door het snelle glij-ijs van Groningen was de snelheid in peloton vrij hoog. Desalniettemin zorgden pittige demarages er voor dat er verschillende kopgroepjes ontstonden. Helaas werden de ontsnappingen steeds door het peloton gepareerd. Met name de ontsnappingen van Elma de Vries, Gretha Smit en Maria Sterk waren opvallend. Ze waren de gehele wedstrijd duidelijk aanwezig. Met nog 20 ronden te gaan kwam de aanval van Elma de Vries. Even leek het er op dat het niet een massasprint zou worden, maar dat de sprint zou gaan tussen Elma de Vries, Marleen Elsgeest en Ilse Verkade maar met nog 13 ronden te gaan werden ze ingehaald door het peloton. Uiteindelijk werd de massasprint opnieuw gewonnen door Daniëlle Bekkering.

5 pnt: Elma de Vries
4 pnt: Gretha Smit
3 pnt: Maria Sterk
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Marleen Elsgeest

Donderdag
Voor de vierde etappe in The Greenery Six verhuizen donderdag 64 Heren A-rijders naar Utrecht zij starten daar om 20:00 uur met hun wedstrijd over 125 ronden. Daarvoor hebben de 45 overgebleven Dames hun wedstrijd over 60 ronden gereden. Om 21:30 uur zullen vervolgens de B-rijders nog starten voor hun tweede etappe over 100 ronden.