Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cedric Michaud pakt eerste Spruitjespak

Cedric Michaud pakt eerste Spruitjespak

geplaatst maandag 11 december 2006 om 21:22:00 op Schaatspeloton.nl

In Breda heeft Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) de eerste wedstrijd in The Greenery Six op zijn naam weten te schrijven. De Fransman was na 100 ronden de snelste van een omvangrijke kopgroep. Douwe de Vries (Time Out Sport) eindigde op de tweede plaats, Yoeri Lissenberg (InterCarParts.nl) werd derde.

A Divisie
De klasse heet weer A Divisie, en alle ploegen waren weer welkom in het peloton. Een omvangrijke groep begon in Breda aan The Greenery Six. 77 rijders volbrachten de honderd ronden en zullen morgen in Eindhoven weer aan de start mogen verschijnen. Halverwege de wedstrijd ging een omvangrijke kopgroep van uiteindelijk 22 man in de aanval. Met alle grote ploegen vertegenwoordigd, de Time Out Sport formatie zelfs volledig, kreeg deze groep de ruimte en slaagden zij erin het peloton te lappen. Hierna ging de wedstrijd op slot en kon nieman meer wegkomen uit de greep van het peloton. Tijdens de wedstrijd streden de Power-play.nl en Buderus formatie om de tussensprintpunten, hierin trok Power-play.nl aan het langste eind en mocht Pascal Briand de Groene trui aantrekken.
In de finale sprintte Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) de woede van zijn declassering zaterdag van zich af. De Fransman kwam als eerste over de eindstreep en mocht zich in het Spruitjespak laten hijsen. Douwe de Vries (Time Out Sport) eindigde op de tweede plaats, Yoeri Lissenberg (InterCarParts.nl) werd derde. Jan Maarten Heideman (Proteq) verloor voor het eerst dit seizoen een sprint om de dagzege waarin hij vertegenwoordigd was en eindigde op de vierde plaats naast het podium.
Bob de Vries (BAM Schaatsteam) was met Jaap Smit (MM Guide-Regio Bank) de enige jongeren rijder in de kopgroep en mocht met de zesde plaats het Witte pak aantrekken. Ingmar Berga (DSB), leider in het Jongerenklassement in de Essent Cup, laat The Greenery Six aan zich voorbij gaan en zal dus hier niet om het Wit kunnen strijden.

B Divisie
Ook in de B Divisie nam een grote groep van, in dit geval, 17 rijders een ronde voorsprong op het peloton. Jouke Hoogeveen (degrimsport.nl) won in de finale zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Hij sprong in de finale weg uit de kopgroep en mag donderdag in Utrecht in het Spruitjespak van start gaan in de tweede etappe. Klassementsleider in de Essent Cup, Karlo Timmerman (Timmerman Transport), sprintte naar de tweede plaats, Ties Wielinga (De Jong-Teka) eindigde als derde.

Dick van Gangelen Trofee

Heren
Bij de opening van de marathon-zesdaagse gingen de eerste veertig ronden op de kunstijsbaan van Breda in een moordend tempo. Andres Landman, die de afgelopen weken steeds sterker ging rijden, was vanaf de eerste ronde voortdurend voor in het peloton te vinden. Nadat een kopgroep een ronde voorsprong had genomen ging vervolgens de koers op slot en kwam er niemand meer weg. Kurt Wubben en Ralf Zwitser probeerden het nog wel, maar zij kregen geen ruimte. Voor hun strijdlust werden ze wel door de jury beloond, maar Andres Landman had in de hele wedstrijd toch de meeste indruk gemaakt.

5 pnt: Andres Landman
4 pnt: Kurt Wubben
3 pnt: Ralf Zwitser
2 pnt: Jan van Oosterom
1 pnt: Henk Angenent

Dit seizoen geldt voor The Greenery Six opnieuw de ‘oude' puntentelling met 25,1 punten voor de winnaar en 1 punt voor nummer 20. Rondewinst zal beloond worden met 5 punten en zal niet meer voor punten gaan zoals voorgaande jaren in The Greenery Six. Verder zal de regel uit de Essent Cup waarbij een ronde achterstand einde wedstrijd betekend voor een rijder ook gelden in de zesdaagse. Valpartijen kunnen dus, zeker voor klassementsrijders, vervelende gevolgen hebben in deze opzet.

Morgen gaat in Eindhoven de tweede etappe in The Greenery Six voor de A-rijders van start. Om 19:00 uur zullen eerst de Dames het spits afbijten met een marathon over 50 ronden. Om 20:00 uur zullen de 77 overgebleven rijders in de A Divisie van start gaan. Met Cedric Michaud in het Spruitjespak zullen zij voor het eerst dit seizoen een 125 ronden marathon rijden.