Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geert Plender verlengt bij Safan/Foekens

Geert Plender verlengt bij Safan/Foekens

geplaatst zondag 10 december 2006 om 16:31:00 op Schaatspeloton.nl

Ook volgend seizoen zal Geert Plender uitkomen voor de Safan/Foekens ploeg. De 22-jarige rijder uit Kamperveen verlengt zijn contract bij de formatie van de familie Ruitenberg.

Ook volgend seizoen zal Geert Plender uitkomen voor de Safan/Foekens ploeg. De 22-jarige rijder uit Kamperveen verlengt zijn contract bij de formatie van de familie Ruitenberg. (bron: Richard Rood)

Ook volgend seizoen zal Geert Plender uitkomen voor de Safan/Foekens ploeg. De 22-jarige rijder uit Kamperveen verlengt zijn contract bij de formatie van de familie Ruitenberg. Eerder hadden zij zich al verzekerd van de diensten van Roy Polmans (Safan / Foekens) en Pieter Jan van Eck (MM Guide - Regio Bank).

Geert Plender is dit seizoen gedebuteerd in de hoogste marathonschaatsklasse nadat hij vorig seizoen op de 23e plek in de eindrangschikking bij de B-rijders was geƫindigd. Ook was hij dat seizoen goed voor de zilveren medaille op het NK op kunstijs in die klasse. Dit seizoen reed Plender de meeste Topcompetitiewedstrijden mee en was de 16e plek in Alkmaar zijn beste prestatie.

Met Geert Plender legt Safan/Foekens opnieuw een jonge rijder voor het volgende seizoen vroeg vast. Eerder werd bekend dat Pieter Jan van Eck over zal komen van MM Guide-Regio Bank en Roy Polmans heeft nog een drie jarige overeenkomst met de equipe van ploegleider Gert Ruitenberg en zal daar dus ook komend seizoen voor hen uitkomen.