Schaatspeloton.nl - Nieuws - Titels Noord-Holland/Utrecht voor Landman en Huisman

Titels Noord-Holland/Utrecht voor Landman en Huisman

geplaatst donderdag 7 december 2006 om 10:02:00 op Schaatspeloton.nl

In Amsterdam hebben Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) en Mariska Huisman (Zuidema Kranen) de Gewestelijke Titels van Noord-Holland / Utrecht opgeëist. Op de regenachtige Jaap Edenbaan werd woensdag de titelstrijd verreden van Noord-Holland en Utrecht, bij de Dames en de Heren wonnen rijders die je vooraf had kunnen opschrijven.

Heren
Een groot peloton stond aan de start in Amsterdam, bestaand uit Topcompetitie-, A-, B- en C-rijders. De betere rijders probeerde de aanval aan te gaan maar vaak werd het peloton weer terug gereden. Andrès Landman (MM Guide-Regio Bank) probeerde het vervolgens solo en slaagde erin alleen een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Later volgde een groep van 5 rijders. In de finale was Andrès Landman veel te sterk in de laatste rondes voor zijn medevluchters en won zo de Gewestelijke Titel. B-rijder Timo Verkaaik (Mijnten-Bont) behaalde het zilver, Bram Bruschke (InterCarParts.nl) mocht op het derde treetje plaats nemen na de wedstrijd.

Dames
De Dameswedstrijd was in Amsterdam een afvalrace waarin uiteindelijke een selecte groep over bleef om te sprinten om de zege. Hierin toonde Mariska Huisman (Zuidema Kranen) zich oppermachtig voor de rest. Maurine Kroon (Time Out Sport) eindigde als tweede, Astrid de Graaf (Skits-VU-J&B auto's) gleed als derde over de streep.

Veteranen
Bij de Veteranen ging halverwege de wedstrijd een kopgroep van vier rond. Het kwartet mocht uiteindelijk in vijf finale ronden strijden om de zege. Na een solo aanval van Frans Biemond, die begon na de sprint van het peloton, won Jurgen Meijer de Gewestelijke Titel. Arjan Bakker nam de tweede plek voor zijn rekening, Ben van Haastrecht werd derde.