Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Amerikaanse Competitie van start

Noord-Amerikaanse Competitie van start

geplaatst woensdag 29 november 2006 om 23:46:00 op Schaatspeloton.nl

Bob Laurence (nr. 10, rechts) leidt de groep opweg naar zijn zege in de 40 kilometerwedstrijd van de MSI Series in Quebec Stad. Ted Macdonald (nr 23, later als 5e eindigend), Yourie Juteau (nr. 6, eindigt 4e) en de uiteindelijke nummer 2 Jim Cornell (nr 1

Bob Laurence (nr. 10, rechts) leidt de groep opweg naar zijn zege in de 40 kilometerwedstrijd van de MSI Series in Quebec Stad. Ted Macdonald (nr 23, later als 5e eindigend), Yourie Juteau (nr. 6, eindigt 4e) en de uiteindelijke nummer 2 Jim Cornell (nr 1 (bron: Alicia Weiss)

Afgelopen weekend is in Canada de MSI Series, de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie van start gegaan. In Quebec-Stad, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, werden twee afstanden gereden. Zaterdag wonnen Gabriel Othenin-Girard en Suzanne Dionne de 25 kilometer, zondag was de zege op de 40 kilometer voor Bob Laurence en opnieuw Suzanne Dionne.

De MSI Series is een competitie over 15 wedstrijden in negen plaatsen in Noord-Amerika. Afgelopen seizoen ging de eindzege bij de Heren naar de Canadees Peter Doucet, zijn landgenote Suzanne Dionne was met overmacht winnares bij de Dames. Zaterdag ging deze competitie dus weer van start op een kunstijsbaan in Quebec-Stad.
Bij de Heren was de zege voor de Canadees Gabriel Othenin-Girard die na 25 kilometer tien seconden voor de nummer twee over de eindstreep bolde. Bob Laurence (Canada) eindigde op de tweede plek voor de Amerikaan Jim Cornell.
De Dameswedstrijd werd met overmacht gewonnen door de klassementwinnares van vorig seizoen, Suzanne Dionne. Zij kwam vijf minuten achter de winnaars bij de Heren binnen en had een voorsprong van bijna 3 minuten op de nummer twee Dominique Lalonde (Canada). Daarachter nam Suzanne Tousignant (Canada) de derde plek in.

Op zondag werd de wedstrijd verreden over 40 kilometer. Bob Laurence won de sprint van een drietal om de zege. De Canadees verwees Amerikaan Jim Cornell naar de tweede plek, de van Mexicaanse afkomst zijnde Sergio Almarella eindigde net daar achter als derde.
Dominique Lalonde kwam in deze Dameswedstrijd dichtbij het kloppen van Suzanne Dionne. Maar Suzanne Dionne had op de streep een voorsprong van 3 tiende seconde op Lalonde, die opnieuw tweede werd, en won zo ook de tweede MSI Series wedstrijd. Suzanne Tousignant was op ruime afstand opnieuw derde.

De volgende wedstrijd in het kader van de MSI Series is 16 en 17 december op de Olympische ijsbaan van Lake Placid in de Verenigde Staten.