Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zuid-Hollandse Titels voor Hoogenboom en Verkade

Zuid-Hollandse Titels voor Hoogenboom en Verkade

geplaatst woensdag 29 november 2006 om 22:02:00 op Schaatspeloton.nl

In Den Haag hebben zondag Lars Hoogenboom (Adformatie/Kras Reizen) en Ilse Verkade (Groenehartsport.nl) de Gewestelijke Zuid-Hollandse Titels behaald. Bij de Veteranen was deze titel voor Paul Rutten. Ook in Deventer vonden Gewestelijke titelwedstrijden plaats voor Overijssel. Bij Schaatspeloton.nl is op dit moment nog geen uitslag bekend van die Overijsselse titelstrijd.

Heren
Vier landelijke Topcompetitie/A-rijders stonden na afloop in de uitslag van het Zuid-Hollandse Kampioenschap. Zij hadden, samen met B-rijder Johan Bakker (Groenehartsport.nl), 5 ronden voorsprong op het peloton. Na 75 ronden was het Lars Hoogenboom die de gewestelijke titel kon opeisen. Tweede eindigde Sandor Stuut (PGM Bakker Vastgoed) en de bronze plak was voor Jaap Smit (MM Guide-Regio Bank).

Dames
Het podium bij de Dames was zondag op De Uithof volledig groen-geel gekleurd in de kleuren van de Groenehartsport.nl formatie. De titel ging naar Ilse Verkade, die ploeggenote Sabine van der Wiel (2e) en Tessa Kortekaas (3e) achter zich liet.

Veteranen
Bij de Veteranen ging de titel naar Delft in de persoon van Paul Rutten. Hij was na 50 ronden te snel voor Wim de Wit die tweede werd en Richard Stolwijk die de laatste plek op het podium kon opeisen.

Overijssel
Zodra ons over het Gewest Overijssel uitslagen bereiken zal ook aan die kampioenschappen hier aandacht worden besteed.