Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kurt Wubben en Gretha Smit snelste in Moskou

Kurt Wubben en Gretha Smit snelste in Moskou

geplaatst zondag 26 november 2006 om 16:22:00 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de ISU World Cup in Moskou hebben Kurt Wubben (TNT Express) en Gretha Smit (Telfort) beide de B Divisie gewonnen. Voor beiden was de tijd die zij in deze klasse neerzette op respectievelijk de 10.000 en 5.000 meter sneller dan die van de winnaar in de A Divisie.

Zaterdag kwam Gretha Smit tot een tijd van 7 minuten en 1,25 seconden op de 5 kilometer. In de A Divisie won Claudia Pechstein deze afstand in een tijd van 7 minuten en 4,96 seconden. In diezelfde topdivisie reed Marja Vis 7:12,26 en was Carien Kleibeuker (Aegon) tiende met een tijd van 7 minuten en 18,08 seconden.

Op het Russische ijs zetten Kurt Wubben (TNT Express) zondag op de 10 kilometer met 13 minuten en 14,31 eveneens de snelste tijd van de dag neer. Hiermee was hij sneller dan de winnaar in de A Divisie, de Italiaan Enrico Fabris met 13:14.94. Opgemerkt moet wel worden, bij zowel de tijd van Gretha Smit als van Kurt Wubben, dat de ritten in de B Divisie in Moskou in kwartetten werden gereden.

Zowel Gretha Smit en Kurt Wubben als Marja Vis en Carien Kleibeuker waren vanwege deze World Cupwedstrijden afwezig bij de achtste Essent Cup wedstrijd in Den Haag. De Franse rijders Tristan Loy (BAM Schaatsteam) en Pascal Briand (Power.play.nl) zouden ook meedoen aan de World Cup in Moskou. Maar de Franse schaatsbond was vergeten dit tweetal in te schrijven voor dit toernooi, waarna zij toch gister in Den Haag in de marathon startte.