Schaatspeloton.nl - Nieuws - SBS6 en KNSB wijzigen in overleg tijdstip uitzending

SBS6 en KNSB wijzigen in overleg tijdstip uitzending

geplaatst donderdag 23 november 2006 om 13:01:00 op Schaatspeloton.nl

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de live-uitzending op SBS 6 niet stoppen. In overleg hebben de KNSB en SBS 6 besloten het aanvangstijdstip van de Topcompetitie naar 16.00 uur te brengen. Daar het niet mogelijk was de aanvang van de wedstrijd in Den Haag aan te passen zal die wedstrijd alleen in herhaling worden uitgezonden op zondag. Van 2 december zal de marathon vanaf 16.00 uur weer live worden uitgezonden.

De tussenevaluatie halverwege het eerste wedstrijdseizoen van de Essent Cup marathonschaatsen heeft geleid tot het vervroegen van de rechtstreekse uitzendingen op de zaterdagen bij SBS 6. Vanaf 2 december is de topcompetitie live te zien tussen 16.00 en 17.00 uur in plaats van op de tot nu toe gebruikelijke tijd van 18.00 tot 19.00 uur.

De KNSB betreurt de verschuiving in hoge mate, maar ziet na indringende gesprekken met de leiding van SBS 6 geen andere oplossingen. Het tv-station past de programmering tussen 18.00 en 19.00 uur aan om op dat tijdstip meer kijkers te trekken dan de circa 230.000 mensen die naar het marathonschaatsen kijken.

In de onderhandelingen met SBS 6 is steeds het uitgangspunt geweest de aandacht van de televisie voor het marathonschaatsen vast te houden. Het eerder gesloten driejarig contract tussen de KNSB, SBS 6 en de NOS staat dan ook niet ter discussie.
Partijen hebben opnieuw met elkaar afgesproken zich te blijven inzetten voor een format dat zich maximaal leent voor rechtstreekse tv-uitzendingen. Zowel SBS 6 als de marathonschaatsers hebben belang bij constructieve samenwerking die leidt tot een grotere populariteit van de marathonsport.

Omdat het niet lukt de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag in Den Haag twee uur te vervroegen is ervoor gekozen deze normaal tussen 18.00 en 19.00 uur te laten verrijden en op te nemen voor uitzending op zondag. Van zaterdag 2 december tot en met zaterdag 30 december is de rechtstreekse uitzending tussen 16.00 en 17.00 uur. Direct aansluitend rijden dan dames. De samenvatting hiervan is op zondag te zien in het uur waarin ook steeds de herhaling van de herenwedstrijd plaatsvindt.

Over de uitzendtijden van de vier laatste competitiewedstrijden van dit seizoen in februari en maart 2007 is nog overleg gaande. Mogelijk worden deze eerder op de middag geprogrammeerd om zo overlapping met uitzendingen van belangrijke langebaanwedstrijden te voorkomen.

Nieuwe Schema (vanaf 2 december)
Tijd Klasse
16:00 uur Topcompetitie
17:30 uur Dames
18:45 uur A Divisie
20:15 uur B Divisie