Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groningse Titels voor Daniëlle Bekkering en Rudi Groenendal

Groningse Titels voor Daniëlle Bekkering en Rudi Groenendal

geplaatst maandag 20 november 2006 om 23:01:00 op Schaatspeloton.nl

Woensdagavond hebben de Gewestelijke Kampioenschap van Groningen plaats gevonden op ijsbaan Kardinge. De Groningse titels gingen in de verschillende categorieën naar respectievelijk Rudi Groenendal (A,B en C-rijders), Daniëlle Bekkering (Dames) en Koeno Mulder (Veteranen). Groningen was dit seizoen het eerste Gewest dat zijn Gewestelijke Kampioenschap verreed, de andere zullen later volgen.

Heren A, B en C-rijders
Geen landelijk A, of topcompetitie, rijders in Groningen aan de start. De Groningse titel ging uiteindelijk naar landelijk B-rijder Rudi Groenendal. Hij verwees na 75 ronden Piet Hylkema naar de tweede plaats. Rudi Groenendal en, de vorig seizoen nog in de A Divisie uitkomende, Piet Hylkema pakte een ronde voorsprong op het peloton. In dat peloton wist Frank Posthumus de bronzen plak te pakken.

1. Rudi Groenendal
2. Piet Hylkema
3. Frank Posthumus

Dames
In tegenstelling tot de Heren waren bij het Dameskampioenschap wel landelijke rijders aanwezig. Dat het gewest Groningen over toppers in het Damespeloton beschikt is bekend en het podium dat ontstond na het Gewestelijke Kampioenschap had ook zeker niet misstaan in een Essent Cupwedstrijd. Na 40 ronden was het Daniëlle Bekkering die de Gewestelijke titel mocht opeisen. Achter de topper uit Den Ham legde Jolanda Langeland beslag op de zilveren plak en kon Karin Maarse op de derde plek op het podium plaats nemen.

1. Daniëlle Bekkering
2. Jolanda Langeland
3. Karin Maarse

Veteranen
Bij de Veteranen was de winnaar uiteindelijk een rijder die uitkomt bij de landelijke B-rijders. Koeno Mulder mag met dispensatie meerijden in de Essent Cup en won in Groningen ook de titel van zijn gewest. Hij was na 60 ronden de sterkste van een tienmanskopgroep en verwees Egbert Post naar de tweede en Albert Bakker naar de derde plek.

1. Koeno Mulder
2. Egbert Post
3. Albert Bakker

Het KNSB Gewest Groningen was dit seizoen het eerst met het organiseren van het Gewestelijke Kampioenschap. Later zullen de andere gewesten volgen:

26 november 2006: Zuid-Holland (Den Haag) en Overijssel (Deventer)
6 december 2006: Noord-Holland/Utrecht (Amsterdam)
december 2006: Drenthe (Assen), wedstrijden vinden per categorie op een andere datum plaats
21 januari 2006: Noord-Brabant/Limburg (Breda)