Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiocompetities gaan verder

Regiocompetities gaan verder

geplaatst maandag 20 november 2006 om 23:01:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend hebben op meerdere banen in Nederland de verschillende regiocompetities hun vervolg gezien. In Heerenveen vond de tweede wedstrijd in de Noord-Oost Competitie plaats. In Utrecht kwamen de rijders van het 6-Banentoernooi in actie en de Veteranen uit het Zuiden van het land kwamen naar Eindhoven voor hun competitie.

Regiocompetitie Zuid
De wedstrijden in het kader van de Regiocompetitie Zuid vinden plaats als selectie voor het NK in Amsterdam en later in het seizoen de Essent Cupfinale in Assen. Nadat hij in de eerste wedstrijd als tweede was geƫindigd achter Arie van Veldhoven, won Aart van Dalen vrijdag in Eindhoven de tweede wedstrijd in deze competitie. Kees Cijsouw eindigde als tweede en Wil van Hamsvoord kwam als derde over de streep.
In het klassement na twee wedstrijden staan Aart van Dalen en Arie van Veldhoven op gelijke hoogte met beide 52,1 punten.

Noord-Oost Competitie
In Heerenveen waren de marathonschaatsers uit het Noord en Oosten van ons land toe aan de tweede wedstrijd in hun regionale competitie. Op Thialf waren het Erik Groenendal (C1-rijders), Janine Slootstra (Dames) en Sjouke Hellinga (Veteranen) die wonnen.
Erik Groenendal was er in de 60 ronden lange wedstrijd in geslaagd solo een ronde voorsprong te pakken op de rest van het C1-peloton. In dat peloton was het Sander de Graaff die zich het snelste toonde in de finale en zo beslag legde op de tweede plaats, derde werd Pieter Kool. In het klassement neemt Erik Groenendal eveneens de leiding over van de winnaar van de eerste wedstrijd, Frank Posthumus
Bij de Dames was het na 40 ronden Janine Slootstra die met de arme in de lucht de finishstreep mocht passeren. De schaatsster uit Zwolle verwees Angele Hemeltjen naar de tweede en Marloes Verschoor naar de derde plek. Sanne Halma blijft dankzij de zesde plek in Heerenveen aan de leiding in het tussenklassement van de Noord-Oost Competitie.
De Veteranen wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een strijd tussen vier vluchtmakkers. Sjouke Hellinga won die strijd voor Geert Kruims die tweede werd. Harm Speelman werd derde en Tjamme Hoeksma greep net naast het podium. Winnaar van de eerste wedstrijd, Eppie Wiersema eindigde pas als achttiende en verloor de leiding in het klassement aan Sjouke Hellinga.

6-Banentoernooi
In tegenstelling tot de andere regiocompetities was het 6-Banentoernooi al toe aan de derde wedstrijd. In Utrecht wonnen Anne Smulders (C Divisie), Danique van Dijk (Dames) en Jurgen Meijer (Veteranen) de strijd in hun categorie.
Anne Smulders won in de C Divisie voor de tweede achtereenvolgende maal. Dit maal won de schaatser uit Zeist de strijd van drie mede vluchters na 50 ronden. Pieter Overmars eindigde als tweede en Bert Koelewijn werd derde. Raymond van der Geest greep van de vluchters naast het podium. In het klassement komt Anne Smulders dankzij de overwinning nu ook aan de leiding.
Ook in het Damespeloton kon het 6-Banentoernooi een nieuwe klassementsleider verwelkomen. Sanne Bax eindigde in Utrecht als derde en nam de leiding over van Jolanda Spruit die als vierde eindigde. Voor dit tweetal Danique van Dijk als winnares over de streep daarbij Heleen van Vliet naar de tweede plaats te verwijzen.
Bij de Veteranen won klassementsleider Jurgen Meijer en hield zo logischerwijs ook de klassementsleiding. Wim de Wit eindigde na 50 ronden als tweede en Arjan Bakker mocht zich na de wedstrijd als derde laten huldigen.