Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB past uitslag Amsterdam aan

KNSB past uitslag Amsterdam aan

geplaatst vrijdag 17 november 2006 om 13:25:00 op Schaatspeloton.nl

De uitslag van de Essent Cup wedstrijd in de Topcompetitie van afgelopen zaterdag is aangepast. De rijders, die na 77 ronden uit koers werden gehaald omdat zij op een ronde waren gezet, zijn uit de uitslag verwijderd. De gevolgen hiervan zijn vooral te zien in het ploegenklassement waar Adformatie 19 punten verliest.

Dit nieuws deelde Teun Breedijk namens de KNSB vrijdag in een mail mede aan de ploegleiders van de topcompetitie:

"Na overleg met het Bondsbureau en de Scheidsrechters commissie is besloten de uitslag van afgelopen zaterdag te rectificeren. Doordat de omvangrijke kopgroep het peloton in haalde, werd de kopgroep die groter was als het peloton nu het peloton.
Reglementair waren toen deze rijders op één ronde achterstand gereden en werden ook uit de wedstrijd gehaald. Om in de uitslag opgenomen te worden moet men de wedstrijd reglementair uit rijden, rijdt men de wedstrijd niet uit dan kan je ook geen punten verdienen voor enig klassement.
Door nu deze uitslag te rectificeren wordt het meest recht gedaan aan de verwarrende situatie die toen ontstond, immers er hoefde niet te worden afgesprint dan moet het ook niet zo zijn dat de rijders die toen toevallig voorin de groep reden ook het hoogst werden geklasseerd.
Als er geklasseerd had moeten worden , dan had er ook afgesprint moeten worden.
Nu het peloton elke week kleiner wordt, wordt de kans ook groter dat dit weer gebeurt. Door deze rectificatie voorkomen wij naar de toe deze vervelende incidenten. "


De gevolgen zijn het verliezen van de punten voor het ploegenklassement van de rijders die als 31 tot en met 40 werden geklasseerd. De formatie Adformatie/Kras Reizen had met Koen Lankhaar en Lars Hoogenboom op respectievelijk de 31e en 32e plaats 19 punten behaald die zij nu weer rechtmatig zullen verliezen.

Overige Rijders die punten verliezen
Pl Rijder Ploeg Verloren punten
33 Frank Woltman Bouwglas Gesman-Kocomon Vastgoed 8
34 Roy Boeve De Hypotheker 7
35 Jaap Smit MM Guide-Regio Bank 6
36 Koos Kortekaas InterCarParts.nl 5
37 Martijn Bovenmar PGM Bakker Vastgoed 4
39 Geert-Jan van der Wal Buderus 2
40 Jan de Jager De Haan Westerhoff / VrieService 1

Perry de Vreede die als 38e eindigde zou de vierde rijder van zijn ploeg in de top-40 zijn geweest en had sowieso geen punten verdiend.