Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter de Vries sluit volgend seizoen loopbaan af bij DSB

Peter de Vries sluit volgend seizoen loopbaan af bij DSB

geplaatst zondag 12 november 2006 om 15:19:00 op Schaatspeloton.nl

Peter de Vries (rechts, B3), hier in de kleuren van Proteq, zal na dit seizoen verhuizen naar de formatie van DSB waar hij zijn carrière zal afsluiten.

Peter de Vries (rechts, B3), hier in de kleuren van Proteq, zal na dit seizoen verhuizen naar de formatie van DSB waar hij zijn carrière zal afsluiten.

Een van de nestoren van het schaatspeloton, Peter de Vries, zal na volgend seizoen zijn carrière afsluiten bij de formatie van DSB. De 39-jarige Fries verlaat aan het einde van dit marathonseizoen zijn huidige ploeg van Proteq en gaat volgend seizoen rijden voor de formatie van DSB waarvoor hij dus zijn laatste wedstrijden zal rijden.

De wisseling van ploeg maakt deel uit van een overeenkomst die Peter de Vries heeft gesloten met de DSB-kopstukken Dirk Scheringa en Toon Gerbrands. In het voorjaar treedt de schaatser uit Heerenveen ook in dienst van het bedrijf DSB. Hij gaat daar een opleiding volgen tot account manager, "Ik heb eens aangegeven dat ik rond mijn veertigste mijn loopbaan wil afsluiten en dat ik daarna wel graag aan de slag wilde als account manager. Dat zijn Scheringa en Gerbrands niet vergeten", vertelt De Vries. "In april begin ik in eerste instantie in Wognum met mijn opleiding, waarna het de bedoeling is dat ik in de toekomst in de regio Friesland ga werken." Aan de keuze voor zijn maatschappelijke carrière kleefden ook meteen gevolgen voor zijn schaatsloopbaan. "Scheringa en Gerbrands wilden nog wel graag dat ik een jaartje doorging bij de DSB-ploeg. Daar had ik geen moeite mee. Dit is een superaanbieding, die ik niet kon weigeren."