Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuw leiders na tweede wedstrijd 6-Banentoernooi

Nieuw leiders na tweede wedstrijd 6-Banentoernooi

geplaatst vrijdag 10 november 2006 om 10:06:00 op Schaatspeloton.nl

De tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi heeft woensdag in Amsterdam gezorgd voor drie nieuwe leiders in de tussenstand. Anne Smulders won woensdag de wedstrijd bij de C-rijders. Bij de Dames was het Sanne Bax die de overwinning opeiste en de veteranenwedstrijd eindigde met Nederlands Kampioen Arjan Bakker als winnaar.

Zowel bij de Veteranen als bij de C-rijders kwam de winnaar voort uit een kopgroep met één ronde voorsprong op het peloton. De winnaars van de eerste wedstrijd, Simon Schouten (C-rijders) en Wim de Wit (Veteranen), waren afwezig in de kopgroep. Zo konden de koplopers ook gaan strijden om de leiding in het klassement. Bij de Veteranen was het regerend Nederlands Kampioen Arjan Bakker die zijn vluchtmakkers aftroefde. Jurgen Meijer eindigde, voor Gerard Sluijs, als tweede en nam zo de leiding in het klassement over.
Bij de C-rijders was het ook de nummer twee van de dag die zich de nieuwe leider in het klassement mag noemen. Michiel Maerten eindigde achter winnaar Anne Smulders als tweede en leidt nu in het klassement. Pieter Overmars kwam als derde over de streep.

Bij de Dames kwam er geen groep rond, en was het uiteindelijk Sanne Bax die de dagoverwinning mocht opeisen. Jolanda Spruit eindigde als tweede en op de derde plek kwam Moniek Spigt. Leidster Eline Bavius kwam als achtste over de streep en verliest haar leidendepositie aan Jolanda Spruit.