Schaatspeloton.nl - Nieuws - Landjuweel volgend jaar alleen hoofdsponsor

Landjuweel volgend jaar alleen hoofdsponsor

geplaatst donderdag 10 januari 2008 om 22:22:00 op Schaatspeloton.nl

Het Groningse aardappelbedrijf Landjuweel BV zal komend seizoen solo de hoofdsponsoring opnemen van de huidige BTN de Haas/Landjuweel-ploeg. Tot en met dit seizoen was Landjuweel samen met de Groningse vestiging van BTN de Haas BV gezamenlijk hoofdsponsor van het team rond ploegleidster Alida Pasveer en ploegenvertegenwoordiger Theo Jurriens. Ook werd bekend dat Mireille Reitsma voor een jaar heeft bijgetekend bij de Landjuweel-ploeg.

"BTN de Haas BV was onlangs betrokken in een overname dat dwingt me helaas tot andere keuze", aldus Wim Kwant van het bedrijf. "De afgelopen twee jaar heb ik enorm veel plezier aan het team beleeft. En uiteraard blijf ik een trouw fan van het team." In dat team zal dus ook volgend seizoen opnieuw Mireille Reitsma plaatsnemen. Ook bekend werd dat de stayster uit Emmeloord door de KNSB is uitgenodigd voor de 5 kilometer op de World Cup allround 26 januari in het Noorse Hamar. De bedoeling is dat Reitsma na het weekend zich bij de ploeg op de Weissensee zal voegen.

De ‘nieuwe' solo-hoofdsponsor, Landjuweel, is de schakel tussen de aardappel op het land en de aardappel op uw bord. Wekelijks verwerkt het bedrijf circa 2 miljoen aardappels. Binnen het bedrijf wordt de aardappel gesorteerd, gewassen en ingepakt en binnen 24 uur is de aardappel alweer op weg naar supermarkt of groenteboer. Behalve huismerken levert het bedrijf ook aardappels onder het eigen merk "Landjuweel". De directie van het bedrijf heeft twee jaar geleden bewust gekozen voor deze vorm van sponsoring en ziet de ploeg als een visitekaartje van het bedrijf.