Schaatspeloton.nl - Nieuws - Val Jochem Janssen legt 2e marathon stil

Val Jochem Janssen legt 2e marathon stil

geplaatst zaterdag 30 september 2006 om 22:09:00 op Schaatspeloton.nl

De tweede marathon in Utrecht wordt door de KNSB stil gelegd na een valpartij waarbij Jochem Janssen (Bouw Consulting Twente) gewond raakte.

De tweede marathon in Utrecht wordt door de KNSB stil gelegd na een valpartij waarbij Jochem Janssen (Bouw Consulting Twente) gewond raakte. (bron: Schaatspeloton.nl)

Door een valpartij van Jochem Jansen (Bouw Consulting Twente) is de tweede selectiewedstrijd zaterdag in Utrecht gestaakt. De Limburger kreeg na een val zo’n 20 ronden voor het eind een schaats in zijn buik. De wond net boven de heup blijkt na onderzoek in het ziekenhuis geen vitale delen te hebben geraakt.

De tweede selectiewedstrijd werd verreden op ijs dat volgens sommige rijders ‘meer op de Kalverstraat leek'. Vele rijders hadden al snel te maken met botte en bebraamde ijzers en ook talrijke valpartijen konden worden opgetekend. De Viks Parket ploeg was binnen een tiental ronden drie van de vier rijders kwijt via een valpartij.

Buiten de valpartijen om was het een gesloten wedstrijd. Geen enkele groep van rijders mocht wegkomen. Met namen de Proteq formatie van de winnaar van vrijdag, Jan Maarten Heideman, leek een massasprint als doel te hebben. Aanvallen van enkele aanvallender rijders waren geen lang leven beschoren. Toen met nog 23 ronden op het bord, de verrassing van vrijdag, Jan de Jager (De Haan Westerhof/VrieService) en Jochem Janssen (Bouw Consulting Twente BV) ten val kwamen bleef die laatste liggen. De Limburger was door een schaats in zijn zij geraakt en had een snijwond net boven de heup. Na de daarop volgende hectiek, de speakerinstallatie deed het op de Vechtsebanen al voor de tweede opeenvolgende avond niet waardoor de beslissing van de jury om de wedstrijd stil te leggen moeilijk aan de rijders kon worden overgebracht, werd besloten de wedstrijd definitief te staken.

Hiermee verviel de tweede selectiewedstrijd. In de wedstrijd bleek verder wel dat een massasprint met een peloton van zo'n 90 man, die moeten strijden voor lijfsbehoud, te vrezen valt. Of het volgende week zaterdag, in Utrecht bij de eerste officiële Essent Cupwedstrijd, zonder ongelukken blijft valt te bezien.