Schaatspeloton.nl - Nieuws - Last-minute inschrijvingen van langebaanschaatsers

Last-minute inschrijvingen van langebaanschaatsers

geplaatst donderdag 28 september 2006 om 16:58:00 op Schaatspeloton.nl

Deze week hebben zich op de valreep nog 6 nieuwe rijders aangemeld voor de Topcompetitie die morgenavond van start gaat in Utrecht. Viks Parket haalde de Rus Yuri Kokhanets binnen en mede stayer Gianni Romme zal te zien zijn in de kleuren van Beelen. Daarnaast heeft ook TVM zich met vier langebaanrijders aangemeld.

Viks Parket presenteerde zich zondag in Ankeveen, hierbij was ook aanwezig de Russische stayer Yuri Kokhanets. Hij zal bij Viks niet de enige buitenlander zijn ook de Fin Robert Brandt en de Pools-Canadeese Marcin Goszczynski zullen voor die ploeg rijden. Met de media-aandacht van de laatste tijd en de TV-tijd in het vooruitzicht met de SBS-uitzendingen hebben zich verder nog vijf langebaanschaatsers aangemeld voor het marathonseizoen.

De ploeg van Beelen Sloopwerken, onder leiding van oud Bonduelle ploegleider Dirk Zuidert, krijgt gezelschap van oud-Olympisch Kampioen Gianni Romme. Verder heeft de langebaanploeg van TVM een viertal rijders afgevaardigd bestaande uit Carl Verheijen, Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Erben Wennemars. Hoe deze langebaanschaatsers het er vanaf zullen brengen in het schaatspeloton zal dus te zien zijn vanaf vrijdagavond in Utrecht en vanaf volgende week zaterdag op SBS 6 van 18.00 tot 19.00 uur.

Naast de aanmeldingen van deze zes rijders, wordt het bericht gemeld dat zowel de Australiƫr Michael Byrne en de Amerikaan Joey Mantia zich hebben afgemeld. Deze twee skeeleraars zouden samen met Alfred Bolks en Johan Boonstra de Blauwe Stad.nl-ploeg vormen.