Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dinsdag kort geding over competitie opzet

Dinsdag kort geding over competitie opzet

geplaatst zaterdag 23 september 2006 om 20:56:00 op Schaatspeloton.nl

De KNSB stapt naar de rechter om de nieuwe topcompetitie voor de marathonschaatsers te redden. De schaatsbond wil aanstaande dinsdag in een kort geding twaalf rijders dagen. De bond wil dat deze rijders hun verzet tegen de nieuwe topcompetitie opgeven. In Utrecht heeft een grote groep rijders vandaag zijn steun uitgesproken voor de plannen.

Het twaalftal, onder wie Frank Verheijen (Viks Parket_ en Youri Takken (V/D Hoogen Tegels en Sanitair), werd afgelopen donderdag nog bij de geschillencommissie van de bond in het gelijk gesteld. Volgens de wijze raadslieden was de KNSB bij de opzet van de topcompetitie onzorgvuldig te werk gegaan. Zo had het bondscongres van de KNSB eerst zijn goedkeuring voor de nieuwe reglementering van de topcompetitie moeten geven.

Aangezien het bondscongres van de KNSB pas voor 14 oktober op de kalender staat en de marathoncompetitie een week eerder moet beginnen levert dit problemen op. Zaterdagmiddag was een groot deel van het A peloton aanwezig in Utrecht om een oplossing te zoeken. De aanwezige rijders besloten de plannen van de KNSB te onderschrijven. Het sectiebestuur wil dat ook de andere rijders, waaronder als belangrijkste Frank Verheijen en Youri Takken, het verzet opgeven.

Mocht dit niet lukken en het kort geding verloren worden door de KNSB dan betekend dit een grote aanslag voor het marathonschaatsen. SBS, de NOS en Essent zullen zich dan terugtrekken en het rijden van een marathoncompetitie deze winter wordt dan zeer onzeker.