Schaatspeloton.nl - Nieuws - NIEUWE OPZET VERBODEN, SECTIE ROEPT SPOEDVERGADERING BIJEEN

NIEUWE OPZET VERBODEN, SECTIE ROEPT SPOEDVERGADERING BIJEEN

geplaatst vrijdag 22 september 2006 om 17:55:00 op Schaatspeloton.nl

De geschillencommissie van de KNSB de nieuwe opzet van de marathoncompetitie verboden. Als reactie hierop heeft de sectie Marathon onder leiding van de nieuwe voorzitter Ubbo Kuper een spoedvergadering bijeen geroepen van alle betrokkenen. De bijeenkomst is op zaterdagmiddag 23 september op de Vechtsebanen in Utrecht.

Voorzitter Ubbo Kuper van de sectie Marathon wil in overleg met zijn achterban de mogelijkheden nagaan om de topcompetitie te redden en zo de 16 uur rechtstreekse tv-uitzendingen bij SBS veilig te stellen, evenals de samenvattingen bij de NOS.

In rijderskringen is met verbazing en ongeloof gereageerd op de uitspraak van de Geschillencommissie die gisteravond bepaalde, dat uitsluitend het Bondscongres van de KNSB groen licht kan geven voor de nieuwe reglementering van de topcompetitie. Enkele rijders hadden bezwaar aangetekend tegen de nieuwe opzet van de Essent Cup. Zij voelen zich benadeeld omdat alleen de 18 beste teams mogen meedoen. Elke twee weken valt de ploeg met het laagste aantal punten terug naar de A-divisie.

De topcompetitie is een aanvulling op de bestaande wedstrijden in de A- en B-categorie. Over de opzet ervan is breed en intensief overleg geweest met onder andere de sectie Marathon, de technische commissies Marathon van de gewesten van de KNSB, de Vereniging Marathon Sponsoren en de Rijdersraad. Alle partijen staan vierkant achter de gekozen opzet die de marathonsport een krachtige impuls kan geven.

Na het bekend worden van de uitspraak van de Geschillencommissie hebben alle partijen die bij het project betrokken zijn overleg gevoerd over de ontstane situatie. Hierbij is onder andere gebleken, dat SBS 6 afhaakt als op 7 oktober aanstaande niet kan worden gestart met de serie live-uitzendingen die per keer een uur gaan duren. Als SBS zich terugtrekt, zijn ook geen samenvattingen te zien bij de NOS.

Ubbo Kuper geeft de moed nog niet op. "Hier moet toch wat aan te doen zijn", zegt de pas aangetreden sectievoorzitter. "Als we de uitspraak van de Geschillencommissie volgen, wordt een unieke kans om de marathonsport te profileren en te promoten om zeep geholpen."

Hij rekent zaterdagmiddag op een hoge opkomst en veel creatieve ideeën om de nog niet gestarte nieuwe marathoncompetitie van een vroegtijdige ondergang te redden.