Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zweedse stad Östersund hoofdsponsor Team Borst

Zweedse stad Östersund hoofdsponsor Team Borst

geplaatst vrijdag 22 september 2006 om 12:26:00 op Schaatspeloton.nl

Dit seizoen rijden de dames van het Team Borst in de Zweedse kleuren van hun nieuwe sponsor, de stad Östersund, rond.

Dit seizoen rijden de dames van het Team Borst in de Zweedse kleuren van hun nieuwe sponsor, de stad Östersund, rond.

Ploegleidster Marion Borst heeft in de Zweedse stad Östersund een hoofdsponsor gevonden voor haar marathonploeg. De formatie van de rijdsters Linda Verdouw, Lieke Splinter, Marleen Elstgeest en Jaike de Graaf wordt tevens bijgestaan door de Zweedse oud-langebaanschaatser Tomas Gustafson. Donderdag 5 oktober zal de Östersund-ploeg gepresenteerd worden op de nieuwe Hoornse ijsbaan.

Na het afhaken van de sponsor Brandenburg reed het Team Borst afgelopen seizoen sponsorloos rond. Östersund, een studentstad in het midden van Zweden, was op zoek naar een partner om de stad Östersund en het schaatsen in Zweden meer onder de aandacht te brengen. Tomas Gustafson, bestuurslid van de Zweedse Schaatsbond zoekt een manier om het wedstrijdschaatsen in Zweden beter van de grond te krijgen. Hij probeert met behulp van promotionele activiteiten van Team Östersund, het Nederlandse schaatsenthousiasme over te laten waaien naar Zweden. De site IJsburo.nl, agent van Tomas Gustafson in Nederland en verantwoordelijk voor de promotie van Östersund Winter City, bracht deze drie partijen bij elkaar.

Afgelopen zomer hebben de dames van het Team Borst getraind in Östersund. Tijdens dit trainingskamp kwam Tomas Gustafson ook langs om meer te vertellen over zijn voorbereidingen voor de wedstrijden maar vooral over zijn spirit. De Zweedse pers heeft inmiddels ruim aandacht besteed aan dit nieuwe fenomeen en toont interesse voor het marathonschaatsen.