Schaatspeloton.nl - Nieuws - Samenvatting Aart Koopmans Memorial op SBS6

Samenvatting Aart Koopmans Memorial op SBS6

geplaatst vrijdag 11 januari 2008 om 17:51:00 op Schaatspeloton.nl

SBS6 gaat op zondagmiddag 3 februari een samenvatting uitzenden van de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. De samenvatting maakt onderdeel uit van een groter programma rond de verschillende toertochtevenementen op het Karinthische bergmeer. Overigens maakte de organiserende Stichting Winter Sporten bekend dat de wedstrijden op de Weissensee kunnen starten op het zogenaamde grote meer, de ijssituatie is daar goed genoeg voor.

Ook bekend werd dat de Aart Koopmans Memorial, in gedachtenis aan de bijna een jaar geleden overleden voorzitter van de stichting, op zaterdag 24 januari verreden zal worden over 80 kilometer voor Heren en 60 kilometer voor Dames. Met deze aanpassing wordt teruggekeerd naar het oorspronkelijke voorstel van de ploegleiders dat een aantal jaren geleden is gedaan. Daarin werd voorgesteld om voor de wedstrijdrijders tijdens twee weken Weissensee een logische opbouw in de te verrijden afstanden te creƫren.
Te beginnen met een relatief korte afstand (destijds Grote Prijs Weissensee genoemd) en via het Open Nederlands Kampioenschap opbouwend naar de 200 kilometer tijdens de Alternatieve Elfstedentocht.

De ijssituatie van de Weissensee heeft zich de laatste weken zo ontwikkeld dat het bestuur van de SWS gisteren - na overleg met de ervaren ijsmeester Norbert Jank - heeft besloten dat de start en finish van alle schaatsevenementen op het grote meer zal plaatsvinden. Norbert Jank gaat een baan prepareren waarbij er onder de brug doorgeschaatst kan worden naar het kleine meer.

Naast het Open NK en de Alternatieve Elfstedentocht, waarvan via de KNSB de uitzendrechten bij de NOS liggen, zal dit jaar na een jaar afwezigheid SBS6 ook weer een uitzending vanaf de Weissensee verzorgen. Zondagmiddag 3 februari zal deze zender een samenvatting van de twee schaatsweken op het Oostenrijkse meer uitzenden met daarin naast de toertochten ook aandacht voor de Aart Koopmans Memorial.

Bekijk ook:

De 14-daagse weersverwachting op de Weissensee