Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lars Hoogenboom wint Willem Poelstra Memorial

Lars Hoogenboom wint Willem Poelstra Memorial

geplaatst zaterdag 22 april 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De 27-jarige Lars Hoogenboom uit Roelofarendsveen heeft vrijdag tijdens het marathongala in Hoofddorp De Willem Poelstra Memorial in ontvangst genomen. De Prijs der Belofte ter waarde van 500 euro, geschonken door de Stichting Wintermarathon Weissensee, werd in 1994 voor het eerst uitgereikt aan Peter de Vries.

In 2000 kreeg de trofee de naam van Willem Poelstra, die in 1999 na de KNSB-marathon in Amsterdam aan een hartstilstand overleed. Poelstra won zelf de Prijs der Belofte in 1997. Hoogenboom kreeg de prijs, omdat hij het afgelopen seizoen in Zweden twee natuurijsklassiekers won. Naast de aanmoedigingsprijs werd de Fransman Cedric Michaud tijdens het gala in het Hoofddorpse Claus Event Centrum uitgeroepen tot marathonschaatser van het jaar. Hij ontving daarvoor de Dick van Gangelen trofee uit handen van de voorzitter van NOC*NSF, Erica Terpstra.
De onderscheiding is vernoemd naar sportjournalist Dick van Gangelen, die in januari 2004 overleed. Vorig jaar werd de trofee gewonnen door Kurt Wubben.