Schaatspeloton.nl - Nieuws - Powerplay versterkt zich met Pascal Briand

Powerplay versterkt zich met Pascal Briand

geplaatst dinsdag 11 juli 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

 Pascal Briand, afgelopen seizoen nog rijdend voor Pomaz, komt komend seizoen uit voor de formatie van Powerplay, het voormalig ECN Azzuri Raps.

Pascal Briand, afgelopen seizoen nog rijdend voor Pomaz, komt komend seizoen uit voor de formatie van Powerplay, het voormalig ECN Azzuri Raps.

De Fransman Pascal Briand zal komend seizoen gaan rijden voor Powerplay, het voormalige ECN Azzuri Raps team. Powerplay zag zich mede door de grote wijzigingen van de marathoncompetitie voor komende winter genoodzaakt zich te versterken met de Fransman. Peter Nauta zal nog een jaar in de B Divisie rijden.

De nieuwe hoofdsponsor Powerplay heeft zich met een langlopende overeenkomst gebonden aan de Stichting Schaatsteam.nl van het voormalige ECN Team en heeft daarmee de continuïteit van het team voor de komende jaren gegarandeerd. Aangezien er in de komende winter slechts plaats is voor uiteindelijk 12 ploegen heeft het team de doelstellingen enigszins moeten wijzigen. En mede daarom is Pascal Briand aangetrokken.

Naast Briand rijden de neo's Alain Gloor, Roger Schneider, Stephan Wielinga, Jorrit Bergsma en Michiel van Goor in de ploeg. Peter Nauta heeft er voor gekozen om nog een jaar B rijder te blijven. Hij zal zich richten op de KNSB Cup waarin hij afgelopen jaar reeds al derde eindigde.
Hij geeft de voorkeur voor de competitiestrijd van de B divisie ten opzichte van de nieuwe tussengroep (de nieuwe A divisie) waarin nog niemand weet wat daar staat te gebeuren.

Net zoals de rest van de ploeg komt ook Pascal Briand weer uit het skeeleren. Briand is drievoudig wereldkampioen en wist 2 keer de World Inline Competitie te winnen. Ook momenteel staat hij weer 2e op deze ranglijst.
Daarnaast was Pascal Briand de laatste marathonwinnaar van het afgelopen seizoen door dat hij de spectaculaire demonstratie race op Thialf wist te winnen.