Schaatspeloton.nl - Nieuws - Blessureleed voor Tristan Loy en Geert-Jan v.d. Wal

Blessureleed voor Tristan Loy en Geert-Jan v.d. Wal

geplaatst donderdag 22 juni 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Tijdens een skeelerwedstrijd in het Zwitserse Zürich heeft de, komend seizoen voor BAM Vastgoed rijdende, Tristan Loy twee nekwervels gebroken. De Franse marathonschaatser zal minstens tien weken moeten revalideren. Ook Geert-Jan van der Wal staat enige tijd langs de kant. De 20-jarige inwoner van Urk brak zijn kuitbeen tijdens een partijtje voetbal.

Tristan Loy, de winnaar van de laatste alternatieve Elfstedentocht in Finland, ging tijdens de skeelerwedstrijd hard onderuit en werd naar een ziekenhuis afgevoerd. Hierbij brak hij twee nekwervels en werd direct naar een ziekenhuis afgevoerd, alwaar hij werd geopereerd. De Fransman zal de komende tien weken moeten revalideren. Hij hoopt in oktober, wanneer het marathonseizoen begint, weer op het ijs te kunnen staan.

Geert-Jan van der Wal, komend seizoen rijdend voor Buderus, brak bij een partijtje voetbal zijn kuitbeen. De jonge Urker raakt twee jaar geleden betrokken bij een ongeluk waarna hij zijn milt moet missen, twee ribben brak en zijn bovenarm verbrijzelde. Pas na een lange revalidatie keerde hij weer terug in het peloton.
Nu zal de jongste Van der Wal waarschijnlijk zes weken langs de kant staan