Schaatspeloton.nl - Nieuws - Einde carrière Harry Kuipers

Einde carrière Harry Kuipers

geplaatst zondag 18 juni 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

 Harry Kuipers, hier in actie in de kleuren van BAM Vastgoed, stopt met marathonschaatsen.

Harry Kuipers, hier in actie in de kleuren van BAM Vastgoed, stopt met marathonschaatsen. (bron: Harrykuipers.nl)

Harry Kuipers heeft besloten zijn marathonschaatscarrière te beëindigen. De 28-jarige BAM-schaatser, die na het seizoen opzoek moest naar een nieuwe ploeg, meldt dit op zijn website. Harry Kuipers reed sinds het seizoen 1999/2000 in de kleuren van achtereenvolgend Jedi, VDL en HBG en BAM Vastgoed in het A peloton.

"Na vier jaar trouwe dienst bij het BAM Schaatsteam is er aankomend seizoen geen plaats meer voor mij. Ik had een ongelukkig seizoen en ik moest dus voor aankomend seizoen op zoek naar wat anders." Aldus Harry Kuipers, "Een ploeg hadden we in principe rond, alleen de sponsoren ontbraken. Dit heeft tot gevolg dat ik 40 uur in de week moet gaan werken om het schaatsen te financieren. Hierdoor kan ik niet goed en efficiënt genoeg trainen om met de top mee te kunnen en zal ik dus een stap terug moeten doen. Dit is voor mij de belangrijkste reden om te stoppen met schaatsen."

Ook geeft de Groninger aan dat een mogelijke nieuwe commerciëlere opzet van het marathonschaatsen nadelig zou uitpakken voor zijn ploeg in oprichting. "Er mogen hoogstwaarschijnlijk minder ploegen meedoen omdat het anders te druk zou zijn in het peloton. Hierdoor zijn een aantal ploegen gedoemd een niveau lager te rijden. Waaronder ook onze ploeg. Wij hebben geen rijders die genoeg punten kunnen halen zodat we op het hoogste niveau mee mogen doen. En hier geldt voor mij ook weer: als ik het doe wil ik het goed doen. Op het hoogste niveau dus en anders niet. Het is nu juni. Over vier maanden begint het nieuwe seizoen weer en het is nog steeds onduidelijk wat er gaat gebeuren. Het zou best kunnen dat het allemaal niet door gaat. In dat geval kunnen we gewoon op het hoogste niveau blijven schaatsen. Maar grote kans dat het wel door gaat. Deze onzekerheid geeft me niet de motivatie om volle bak te trainen om zo goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen."